Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Încerc să-i înţeleg logica lui Mircea Badea „per-total”. De ce este de multe ori prea anxios, subiectiv, nepoliticos.

in Articole

Încerc să-i înţeleg logica lui Badea „per-total”, nu neaparat legat de acest caz, sau video, probabil, câteodată, în unele privinţe poate are şi el partea lui de dreptate, prin argumentele aduse, motivele bine dezvoltate şi corect expuse.

Din punctul meu de vedere este de multe ori prea anxios, subiectiv, nepoliticos. Poate chiar are probleme psihice, cred că toate acestea se poat vedea din:

1. Intonaţie, tonalitate, accent, mimică, gesturi.

2. Foloseşte excesiv unele cuvinte gen „băsişti, kovesişti, binom, şoroişti” ş.a.

3. Când un grup nu împărtăşeşte aceleaşi idei ca şi el, sau nu îi este în asentiment, nu se poate abţine să nu-i jignească repetat şi în multe feluri posibile.

4. Nu încearcă să arate că este obiectiv şi imparţial, atunci cand se referă la un grup de persoane, rar foloseşte cuvinte gen „majoritatea sunt”, „mulţi dintre ei sunt” etc.

5. Probabil că e prea mult să i se ceară să fie un pic mai neutru, echidistant, să se exprime „din punctul meu de vedere” sau „consider că”.

De cele mai multe ori, când foloseşte termeni gen „dna-işti” „sri-işti” „securişti”, „feisbuchişti” etc. gesturile, mimica feţei şi accentul sunt mult prea exagerate decât de obicei, manifestându-se din punctul meu de vedere într-un mod poate prea absurd, prea agitat.

Poate că este o idee bună să va uitaţi câteva minute la înregistrare, cu sonorul dat la minim, fiind atenţi la gesturile lui, cât de încordat este, iar când încearcă să se detaşeze, nu rezistă prea mult, izbucnind din nou.

Doi dintre foştii colegi alături de care a lucrat mulţi ani, care posibil îl cunosc bine, şi pe care-i consider de cele mai multe ori integrii şi realişti în ceea ce spun, Oreste şi Teo Trandafir, l-au criticat destul de dur din câte îmi amintesc, îmi cer scuze, nu ştiu răspunsurile lui la aceste critici.

Cred că încearcă să-şi ascundă frustrările şi răutatea, nu mi se pare natural, relaxat în ceea ce face şi ce zice. În momentele în care dorşte să pară că e mai detaşat, se vede şi se simte cum se abţine să nu-şi arate „adevărată faţă”, probabil că nu rezistă prea multe minute şi se exteriorizează, explodează din nou necontrolat, aproape fără nici o restricţie, chiar poate într-un mod coleric.

Încerc să-l înţeleg, cum poate să se împace cu propria-i persoană, posibil în sinea lui consideră că e bine cum procedează, acţionează şi gândeşte.

Dar, sper că în realitate e un pic mai realist şi o face doar pentru a-şi păstra job-ul, realizând că expunerile lui, de cele mai multe ori nu sunt imparţiale, neutre, realiste, echidistante, obiective. Poate în această situaţie, merită pe de o parte înţeles, probabil doar face un compromis, cum toţi facem la un moment dar, dar În cazul lui e un pic cam lipsit de demnitate, onestitate.

Aici este răspunsul mamei, referitor la acuzele care-i sunt aduse de catre Badea în prima parte a înregistrării:

O foarte mică parte din text:
„Mă considerați o mamă denaturată pentru că scriu „Mxxe PSD” pe pancarta fetiței mele? Nu, nu sunt. Eu nu am dat niciodată o palmă la fund copilului meu. Copilul meu nu este speriat cu „o să te bată dumnezeu.”
Legat de mesajul de pe pancardă, părerea mea este că poate femeia a procedat bine, poate nu(50%-50%). Citeste tot articolul aici

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate