Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Incredibil: Biserica vinde ţigări

in Evenimente

Biserica Ortodoxă Română vinde ţigări la un chioşc. Spynews.ro face o dezvăluie incredibilă, conform căreia un document arată negru pe alb cum ţigările şi alcoolul au undă verde la vânzări.

SRL-ul Bisericii care are ca domeniu principal de activitate „comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi al produselor din tutun” se numeşte „Patiseria Creştină Maria şi Marta”. Firma este administrată de un anume Pompilică Dinu şi are sediul social în clădirea Protoieriei III din Bucureşti, în buricul Capitalei, asociaţi cu părţi egale fiind Protoieria III şi SC Basilica Travel SRL – firmă a Bisericii Ortodoxe Române cu sediul social în aceeaşi clădire cu societatea care – potrivit documentelor oficiale – poate comercializa ţigarete şi trabucuri.

Un caz similiar legat de Biserică a fost scandalul legat de vânzarea de vin fără taxe la stat. Atunci, Biserica a explicat că acest comerţ cu alcool nu este o afacere pentru slujitorii Domnului, ci un ritual. „Pe lângă prescuri, lumânări, tămâie, calendare, icoane, candele şi ale obiecte specifice cultului ortodox, credincioşii au posibilitatea să achiziţioneze şi vin liturgic de la pangarele bisericilor, pe care apoi le oferă în dar la Sfântul Altar”, menţiona Patriarhia Română.

Aceeaşi reprezentanţi ai BOR spuneau că „Nu este vorba de o afacere, ci despre o practică obişnuită, care are şi un aspect de solidaritate eparhială, de mai multă vreme practicată în eparhiile Patriarhiei Române. Ca atare, achiziţionarea de către parohii a vinului bisericesc, produs în podgoriile Arhiepiscopiei Bucureştilor, este şi un act de susţinere a producţiei proprii de vin a Bisericii”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate