Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Incredibil: Cum arată un avion lovit de păsări

in Curiozitati

Nu puţine au fost cazurile, în ultimii ani, când aeronave din întreaga lume au fost nevoite să aterizeze de urgenţă după ce…au fost lovite de o pasăre.

Nu, nu este vorba de o glumă. Din păcate, este vorba de un incident destul de frecvent în timpul zborurilor de călători. Din fericire, totuşi, aceste accidente nu sunt periculoase iar pasagerii aeronavelor nu se aleg decât cu o sperietură straşnică. Cum arată un astfel de avion după impactul cu o pasăre?

avion ruginit
Astfel de cazuri sunt destul de frecvente pentru companiile aviatice, deşi vorbim totuşi de un incident cel puţin neplăcut. Un astfel de avion care s-a ciocnit în zbor cu o pasăre arată însă…ca după război după impact.
Imaginea ne arată botul unei aeronave de tip Boeing 737-800, care efectua o cursă internă pe ruta Istanbul – Nevsehir. Totul arată de parcă avionul s-ar fi ciocnit de un stâlp în aer. Din fericire, ca în majoritatea cazurilor de acest gen, piloţii, în timpul aterizării forţate, reuşesc să aducă la sol în cele mai bune condiţii aeronavele şi niciun pasager nu este rănit.

Sistemele importante nu sunt afectate în urma ciocnirii cu păsările, rezultatul nu poate fi decât „şifonarea” vizibilă a botului avionului care este făcut dintr-un material moale sau a parbrizului spart. Un purtător de cuvânt al companiei Turkish Airlines spune că botul unui avion „Este construit din materiale compozite care se deformează uşor pentru a minimaliza un impact ca acesta”.

Recent, chair în România, o cursă Alitalia cu destinaţia Roma s-a întors la sol pe aeroportul Otopeni, după ce aeronava a lovit o păsare. Din fericire, nu au fost victime, iar pasagerii au fost cazaţi la un hotel, urmând ca apoi să ajungă la destinaţie.

Specialiştii din întreaga lumea caută în acest moment soluţii pentru ca astfel de accidente să nu se mai întâmple sau măcar ca pagubele provocate în aer să fie cât mai mici.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate