Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Incredibil: De ce Biserica nu-l vrea sfânt pe Arsenie Boca

in Evenimente/Spiritualitate

Adorat de oameni care se duc zilnic să i se închine, pe un val de popularitate aşa cum niciun părinte nu a reuşit în ultimii ani, părintele Arsenie Boca este deja pentru oameni Sfântul Ardealului.

Cât despre canonizarea lui oficială, Biserica spune că acest lucru nu se poate face încă. Ca mai toate lucrurile importante din România, îndrăznim să afirmăm, totul se loveşte de …birocraţie. Aşa par să stea lucrurile şi în cazul lui Arsenie Boca.

Biserica Ortodoxa impune condiţii extrem de exigente pentru canonizare, iar procesul în sine pare destul de complicat. Şi asta în condiţiile în care pelerinii fac coadă cu miile la mormântul lui Arsenie Boca şi povestesc neîncetat de minunile sale. Biserica e sceptică încă şi priveşte toate acestea ca pe un fenomen straniu. Le trebuie dovezi clare ale minunilor Sfântului Ardealului.

Ştefan Stanciu, preotul paroh al Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din Bucureşti a explicat, pentru www.ziarulring.ro, motivul pentru care făcătorul de minuni al românilor nu poate fi declarat încă Sfânt.

“Biserica nu a canonizat vreun sfânt decât pe evlavia creştinilor dovedită şi mărturisită, nu doar declarată. În cazul Arsenie Boca, Biserica aşteaptă ca evlavia creştinilor să se dovedească nu numai într-un an, doi, ci în timp. Cu siguranţă că, după o vreme, dacă se vor înmulţi minunile pe care Arsenie Boca le face dincolo de mormânt, Biserica, la un moment dat, prin Sfântul Sinod, va hotărî ce măsuri să ia. Asta dacă până atunci toate condiţiile vor fi îndeplinite.

Când se va lua în serios problema canonizării lui Arsenie Boca, ca şi în cazul altor sfinţi, se va înfiinţa o comisie care se va ocupa tocmai cu strângerea de date despre minunile pe care le-a făcut în viaţa lui pământească şi după viaţa pământească. Lucrurile astea se fac cu foarte multă răbdare, cu seriozitate şi responsabilitate; nu declarăm pe cineva sfânt atâta vreme cât nu avem cunoştinţa sfinţeniei sale adevărate.

Condiţiile pentru canonizare sunt evlavia poporului, dovezi ale facerii de minuni, cu martori, cu mărturii constatate. O altă condiţie este desfacerea mormântului şi acolo se poate afla, ca ultim argument, dacă resturile umane emană un miros frumos şi dacă întrunesc condiţiile pentru a fi declarate sfinte moaşte”, a spus el.

Din 1950, Biserica Ortodoxă a canonizat 120 de sfinţi români.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate