Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Incredibil: un joc video te ajută să slăbeşti!

in Sanatate

Un nou joc video vine să revoluţioneze curele de slăbire tradiţionale. Conform Mediafax, un grup de cercetători de la două universități britanice a dezvoltat jocul care ajută oamenii să slăbească, să-şi ţină sub control poftele.

Dacă vă întrebaţi în ce constă strategia jocului, ei bine, se are ca bază tehnica psihologică prin care jucătorii îşi formează, inconştient, reflexul de a respinge alimentele nesănătoase, asociindu-le cu imagini absolut neatrăgătoare.

Pentru a câştiga, jucătorii trebuie să evite imaginile ce conţin alimente nesănătoase şi să aleagă, în schimb, imagini ale produselor sănătoase. Potrivit cercetătorilor, acest joc ne educă să nu mai tânjim după alimentele care dăunează sănătăţii noastre şi să alegem cu uşurinţă produsele care conţin mai puține calorii.

Astfel nu numai că ne educăm să mâncăm mult mai sănătos, să respingem în timp lucrurile dăunătoare, dar vom fi slăbim..jucând.

Jocul a fost testat pe 41 de participanți, care au fost puşi să joace 4 sesiuni de joc a cîte 10 minute pe săptămână. La finalul experimentului oamenii de ştiinţă au constatat că participanţii au pierdut, în medie, 0.7 kg pe zi şi au consumat cu 220 de calorii mai puțin decât într-o zi obişnuită.

Cercetătorii sunt de părere că jocul poate fi folosit ca o terapie alimentară ce completează dieta şi programul de fitness, ajutând la îmbunătăţirea comportamentului alimentar şi a stilului de viaţă.

Puteţi încerca oricând. Jocul poate fi accesat intrând pe site-ul Universităţii Exeter, aici:

foodtraining.exeter.ac.uk

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate