Incurajam Zanfir Supermarket! Magazin românesc în locul Carrefour.

in Articole

Familia Zanfir din Focşani, operatorul supermarketurilor Zanfir, a deschis săptămâna trecută cele două magazine din Brăila pe care le-a preluat de la  Carrefour.

Joi, 16, februarie, lanţul românesc de supermarketuri Zanfir a inaugurat primele sale două magazine din Brăila,  după preluarea spaţiilor de la retailerul francez Carrefour. Compania deţinută de familia Zanfir din Focşani intră astfel pe piaţa brăileană cu conceptul care a consacrat-o în zona Moldovei, ceea ce presupune aproximativ 15.000 de articole la raft şi un raion de produse proaspete foarte bine reprezentat. Prin inaugurarea celro două unităţi,  a ajuns la 12 supermarketuri.

Preţuri mai mici

Noile magazine Zanfir vor împrumuta politica reţelei şi în ceea ce priveşte preţurile, care, spune Lilieana Zanfir, proprietara lanţului, vor fi mult mici faţă de cele practicate de Carrefour. „Vom reduce preţurile. (…) Preţurile mici vin, în primul rând, din achiziţii. Am exclus unele taxe (percepute furnizorilor – n.red) care sub o formă sau alta încă mai există (în cazul lanţurilor internaţionale – n.red). Cumpărăm la tir şi asigurăm rulaje foarte bune furnizorilor noştri. În al doilea rând, avem adaosuri comerciale mai mici decât ei. Potrivit unei analize pe care am făcut-o la sfârşitul anului trecut, multinaţionalele au adaosuri comerciale cuprinse întreb 30 şi 60%. Noi vom practica un adaos comercial de cel mult 17,5%”, a explicat Lileana Zanfir.

În magazinele Zanfir în jur de 70% sunt produse alimentare, iar marfa românească reprezintă în jur de 70% din ceea ce se expune pe raft. De altfel, în magazinele Zanfir există şi cinci mărci private şi mai nou o gamă de produse ready meal. Tranşarea cărnii este realizată de o altă companie din cadrul grupului, S.C. Policalita S.R.L, care produce sub brandurile proprii Policalita şi Don Capano.

Fiecare magazin Zanfir din Brăila are 28 de angajaţi. 38 de angajaţi ai celor două magazine au fost preluaţi de la Carrefour.

Grupul de firme deţinut de familia Zanfir a raportat anul trecut o cifră de afaceri cu 30% mai mare faţă de anul anterior. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2015, societatea Zanfir SNC Focşani a raportat un rulaj de 115,9 milioane de lei (25,7 milioane de euro).

Amintim că preluarea celor două magazine Carrefour Market de către Zanfir  s-a produs în contextul în care Carrefour şi-a luat acest angajament în faţa Consiliului Concurenţei în momentul preluării Billa România.

Carrefour a trebuit să cesioneze activitatea (magazinul, echipamentul si personalul) supermarketurilor situate în Brăila, Strada Şcolilor, nr. 95, respectiv Bd. Dorobanţi, nr. 78 – Strada 1 Decembrie 1918 către operatorul Zanfir SNC, după data de 9 ianuarie 2017.

Conform aceluiaşi angajament, Carrefour mai trebuie să renunţe la supermarketului Billa din Brăila, Şos. Buzăului (Milcov).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.