Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Indemnizații de 1.700 lei și concedii de acomodare de un an pentru mămici!

in Evenimente

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei și de concediu de acomodare de un an. Modificările legii adopției au fost adoptate astăzi de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților au amendat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, la propunerea deputaților PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de „o indemnizație de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referință) și de concediu de acomodare de maxim 12 luni”, acordate la cererea părintelui adoptator, deși Guvernul propusese o perioadă de 6 luni.

Deputatul PNL Florica Chercheș a explicat ca mamele care adopta copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1700 de lei pe lună, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizația de creștere a copilului.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopție pentru copiii români, în România.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate