Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Indemnizații pentru absolvenții de liceu și facultate care se angajează

in Evenimente/Stiri online

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Foreţei de Muncă a anunțat că încadrarea în câmpul muncii a absolvenților de liceu și facultate va aduce beneficii financiare atât angajatului cât și angajatorului. Sunt vizați chiar și tinerii care se angajează înafara localității de reședință.

Fiecare absolvent de liceu și facultate va primi o primă de încadrare în câmpul muncii de 500 de lei lunar și de asemeni, tinerii care se angajează în afara localității de reședință vor încasa pe lângă indemnizație și o primă de instalare, cu condiția să fie beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj. „În cazul în care încadrarea în muncă a absolvenţilor are loc în perioada în care este acordată indemnizaţie de şomaj, angajatul primeşte o sumă lunară egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu ar fi avut loc încadrarea în muncă”, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, angajatorii care întocmesc contracte de muncă absolvenților de liceu, învățământ profesional și facultate vor încasa pentru fiecare indemnizații după cum urmează: 500 de lei pentru un absolvent de școală profesională, 600 de lei pentru un absolvent de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat și 750 de lei pentru un absolvent de studii superioare. Primele vor ajunge la reprezentanții firmelor pe o perioadă de 12 luni și obligă angajatorul să menţină raporturile de muncă sau de serviciu timp de 18 luni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate