Intereseaza pe cineva ca România este țara micilor campioni la șah. ?

in Spiritualitate

România a obținut o medalie de argint și una de bronz la Campionatele Europene de juniori la șah, care s-au disputat la Praga, în Cehia.

Cei mai tineri dintre șahiștii români, Matei Mogârzan și Alexandra Lia, ambii în vârstă de doar opt ani ani, au cucerit medalii: argint la băieț și bronz la fete.

Ieșeanca Miruna Lehaci a obținut un excelet loc 5 în grupa fetelor de 12 ani.

La Campionatele de la Praga au participat 1.310 de șahiști juniori din 49 de state.

Rusia a dominat întrecerile, după cum era de așteptat, cucerind 15 medalii, cu o delegație impresionantă de 132 de sportivi.

Spania s-a clasat pe locul doi, cu trei medalii, cu 33 de sportivi, în timp ce Armenia (21 de șahiști), România (36) și Rusia (39) au împărțit locul trei în ierarhia pe țări, cu câte două medalii cucerite la Praga.

Șahiștii noștri s-au clasat înaintea unor țări cu mare tradiție, precum Polonia, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Germania sau Bulgaria.

Următoarea ediție a Campionatelor Europene de juniori la șah va fi găzduită toamna viitoare, în primele săptămâni din septembrie, de România, la Mamaia. Sursa : http://greatnews.ro/

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.