Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Intr-o comuna din Romania zeci de miliarde de lei vechi se duc pe maidane, Facebook şi linia erotică

in Politic

Opt miliarde de lei vechi pentru un maidan

La Tisău primarul Ion Ignătescu își bate joc de banii publici, făcând mai multe cheltuieli aberante din bugetul local. Asta conform documentelor, în realitate banii având altă destinație. Astfel, aici este în construcție o bază sportivă al cărei cost depășește 8 miliarde de lei vechi. Aceasta cheltuială este una nejustificată deoarece echipa din comună evoluează în liga a 4-a. Până acum s-au cheltuit deja 3 miliarde pentru un teren care nici măcar nu are gazon, ci doar o iarbă, care lipsește în mai multe locuri. Singura justificare pentru cele 3 miliarde ar fi câteva săpături de vreo 20 de metri făcute într-un mal și gardul care împrejmuiește terenul. În ceea ce privește gardul, am aflat de la mai săteni că acesta s-ar afla acolo cu mult timp înainte ca Primăria sa se apuce de construcția bazei sportive. Pe lângă acestea, proiectul bazei sportive este unul tipic românesc, deoarece terenul este deja inundat pe o porțiune considerabilă, probabil de la pârâul care trece la nici 20 de metri de acesta. Pentru continuarea construcției bazei sportive s-au mai alocat alte 5 miliarde de lei vechi, probabil pentru construcția unor tribune și vestiare.

teren-inundat

Companie de taxi

Mașina primăriei este un fel de taxi al comunei, deoarece sătenii au văzut la volanul mașinii mai multe persoane neautorizate. În plus, mașina a fost văzută chiar și în București de unul dintre sătenii comunei Tisău. Pentru cele 2 mașini care aparțin primăriei se plătesc anual 150 de milioane de lei vechi pentru piese de schimb, acești bani fiind mai mult decât suficienți pentru achiziționarea unei alte mașini.

I like IT

Pentru cele câteva calculatoare din incinta primăriei se plătesc servicii software și de licențe în valoare de 15.000 de euro anual. Cu toate că se plătesc atâția bani pentru întreținerea calculatoarelor, una din licitațiile organizate de primărie, câștigată de o firmă care nu a fost pe placul primarului a fost anulată, surpriză, pe baza unei erori de calculator.

„Alo, linia erotică? Aici, primăria Tisău!”

primaria-tisau

Pentru serviciile de telefonie fixă și mobilă se plătesc lunar mai bine de 20 de milioane, probabil cineva din primărie suna destul de des la linia erotică sau își sună rudele din străinătate, altfel nu vad o justificare a acestei cheltuieli. Primăria plătește mai mult de 1000 de lei lunar pentru achiziționarea de produse de curățenie, în condițiile în care femeia de servici din primărie nu face altceva decât sa dea cu mătura și să șteargă praful. O alta suma aberantă se cheltuie pe achiziția de produse de papetărie și accesorii de birou, 300 de milioane anual.

Transparenţa… omului invizibil

Primarul încalcă legea 544, neoferindu-le cetățenilor acces la informațiile de interes public, după ce mai mulți cetățeni au cerut să le fie prezentate bugetul local și cheltuielile. Lucrurile mai puțin obișnuite care se întâmplă la primăria din Tisău nu se opresc aici, pe ștatele de plată ale primăriei figurând un individ pe nume Coman care lunar încasează un salariu, după cum ne-au spus mai mulți săteni. Ciudat este că nimeni din primărie nu l-a văzut vreodată pe acest individ și nimeni nu știe cine este această persoană. Și primarul din Tisău, Ion Ignătescu, a fost pontat la munca mai bine de o lună fără să fie prezent, el fiind internat în spital in acea perioadă.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate