Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Intre chakre si trup Un dialog cu corpul nostru

in Curiozitati

Intre chakre si trup – Un dialog cu corpul nostru

De multe ori, o durere psihica se reflecta si in plan fizic prin anumite simptome. Nu este doar o simpla afirmatie, este un lucru probat, iar pentru sustinerea lui putem lua un caz concret, cel al chakrelor.

Frica – o cauza a blocarii chakrelor

Pentru inceput trebuie sa fiti constienti ca fiecare fiinta umana este parte integranta dintr-un tot, ca structura sa materiala si vibratiile sale sint la unison cu fortele cosmice in care se oglindesc in permanenta, ca unitatile care le compun au existat inainte de nasterea fiintei umane si vor urma si dupa moartea acesteia. Nu este decit un schimb de forma, dar fiinta umana il ignora din simplul fapt ca se teme de ceea ce nu cunoaste. Prin manifestarile de curiozitate, spiritul se deschide si primele blocaje sint invinse. Iata ceea ce ar trebui sa faceti: indepartati din jurul dumneavoastra influentele nefaste, deschideti-va spiritul spre ceea ce cultura dumneavoastra refuza, lasati-va purtati de intuitie, renuntati la a va indoi! Frica este adesea motivul aparitei blocarii chakrelor, la fel ca si blocajele culturale.

Influentele, indoielile reprezinta infrinarea dezvoltarii armonioase a constiintei si a imbogatirii spirituale, iar relatiile sociale fac parte din dotarea lor. Prin invingerea fricii de moarte, de necunoscut, de tot ceea ce pare strain si diferit, de presiunea sociale, de lipsuri materiale, de Ce va spune lumea? se ajunge la descoperirea dragostei, a dragostei pentru viata si pentru cei care va inconjoara, pentru ca o astfel de atitudine nu poate conduce catre marginalizare, din contra, duce realizarea unor raporturi sociale mai autentice, mai profunde, mai sensibile, mai bogate si mai cinstite. Astfel, trecind peste piedicile care favorizeaza blocajele, vom cunoaste bucuriile cele mai profunde ale propriei vieti si ale mediului social.

Constiinta este experienta de a exista

Totul incepe cu propria constiinta. Tot ceea ce se intimpla in viata dumneavoastra si in tot corpul incepe cu ceva care se produce in constiinta. Constiinta este ceea ce sinteti dumneavoastra, experienta de a exista. Dumneavoastra decideti care sint ideile pe care le acceptati si care sint cele pe care le respingeti, dumneavoastra decideti ceea ce ginditi, ceea ce simtiti. Cind aceste decizii produc stres, experimentati stresul ca si cind ar fi in corpul dumneavoastra fizic. Stim cu totii ca stresul provoaca anumite simptome. Dar ce tip de stres provoaca anumite simptome? Daca sintem capabili sa cuantificam acest proces, atunci sintem in stare sa vedem corpul ca pe o harta a constiintei, restabilind simptomele particulare ale diferitelor tipuri de stres si modurile diferite de a fi.

Totul incepe in constiinta dumneavoastra

Pentru a intelege aceasta harta trebuie sa va orientati asupra ideii conform careia cauzele simptomelor sint in interior. Daca este adevarat ca germenii cauzeaza boli si accidentele provoaca rani, atunci este adevarat ca si acestea se petrec in constiinta persoanei implicate.

Germenii se gasesc peste tot. Se pune intrebarea de ce anumite persoane sint afectate si altele nu? Pentru ca in constiinta lor este pe cale sa se intimple ceva. Dar de ce anumiti pacienti din spitale raspund mai bine la tratament decit altii? Pentru ca au atitudini diferite, pentru ca ceva diferit se petrece in constiinta lor. Atunci cind cineva este ranit intr-un accident, de ce partea afectata din corpul lor este cea care prezinta probleme de obicei? Este chiar un accident sau exista o schema si o ordine in felul in care se petrec lucrurile in corpul nostru?

Constiinta dumneavoastra este tot energie

Constiinta dumneavoastra, experienta de a fi, ceea ce sinteti cu adevarat, este energie. O putem denumi deocamdata experienta de viata. Aceasta energie nu exista doar in creierul dumneavoastra, ea se afla in intreg corpul. Ea este conectata fiecarei celule din corp. Prin intermediul constiintei puteti comunica cu fiecare organ, fiecare tesut, de aceea unele terapii sint bazate pe aceasta comunicare cu organele care au fost afectate de un anumit fel de simptom sau de o dereglare. Aceasta energie, care este constiinta si care reflecta starea de constiinta, poate fi masurata prin procesul cunoscut ca fotografia Kirlian. Cind faceti o fotografie Kirlian a miinii dumneavoastra, ea arata o oarecare schema de energie. Daca faceti o a doua fotografie atunci cind sinteti pe cale sa va imaginati ca trimiteti dragoste si energie cuiva pe care il cunoasteti, o altfel de schema de energie va fi aratata pe fotografia Kirlian. Deci, se poate vedea ca o schimbare in constiinta creeaza o schimbare in cimpul energetic care a fost fotografiat si care este denumit aura.

Constiinta – cimp de energie – corp fizic

Acest cimp energetic aratat pe fotografia Kirlian a fost cuantificat, iar atunci cind exista gauri in anumite parti ale cimpului energetic, ele corespund anumitor slabiciuni in zone specifice ale corpului fizic. Lucrul interesant este ca slabiciunea aratata in cimpul de energie se face simtita si in plan fizic.

Iata, deci, ce ar trebui retinut:

– ca o schimbare a constiintei creeaza o schimbare in cimpul de energie;
– o schimbare in cimpul de energie provoaca o schimbare in corpul fizic;
– directia de manifestare este de la constiinta, traversind cimpul de energie, spre corpul fizic.
Cind privim lucrurile in acest mod, ne dam seama ca nu corpul fizic creeaza cimpul de energie, aura, ci invers, aura creeaza corpul fizic. Ceea ce vedem ca si corp fizic este rezulatul final al unui proces care incepe cu constiinta.

Nu exista accidente si nici coincidente

Cind cineva ia o decizie care se sfirseste prin a produce stres, creind un blocaj in cimpul de energie, cu un grad suficient de intensitate, creeaza, de fapt, un simptom la nivel psihic. Simptomul manifesta un anume limbaj, care reflecta ideea ca ne cream fiecare propria realitate. Cind simptomul este descris din acest punct de vedere, semnificatia metaforica a lui devina clara. Astfel, o persoana in loc sa spuna: Nu pot vedea ar spune: Ma impiedic sa vad ceva. Daca nu poate merge, ea ar spune: Ma impiedic sa ma indepartez de ceva s.a.m.d. Trebuie sa intelegem ca nu exista accidente si nici coincidente. Lucrurile se petrec dupa o schema si o ordine.

Sistemul directional uman

Putem spune ca avem un sistem de directie interioara, o conexiune catre sinele superior sau catre Fiinta interioara sau catre orice alta denumire a acestei Inteligente superioare. Aceasta directie interioara functioneaza in raport cu ceea ce numim intuitie sau instinct. Foloseste un limbaj foarte simplu: fie ca acel lucru e bun, fie ca e rau. Ne invata sa facem ceea ce ne place si nu contrariul. Ne invata sa avem incredere in vocea noastra interioara.

Cind nu urmam aceasta voce interioara, resimtim tensiuni, nu ne simtim bine. Apoi, vocea trebuie sa devina mai puternica. Urmatorul nivel de comunicare traverseaza emotiile. Cind ne deplasam din ce in ce mai mult in directia in care nu ne este bine, noi experimentam din ce in ce mai mult emotii neplacute si, la un moment dat, am putea spune: Trebuia sa ma ascult cind ma gindeam sa ma duc in cealalta directie! Asta inseamna ca am auzit vocea interioara. Daca nu ar fi fost asa, nu am fi putut spune:

Trebuia sa ma ascult! Daca apoi luam decizia pe care o consideram dreapta pentru noi si ne schimbam astfel directia, tensiunea se va elibera, iar noi ne vom simti mai bine si vom sti ca sintem pe drumul cel bun. Daca am fi continuat sa ne deplasam in directia care nu ne facea bine, comunicarea ar fi atins nivelul fizic si ar fi manifestat un simptom care reflecta ideea ca fiecare isi creeaza propria realitate. Cind descriem un simptom inseamna ca am inteles mesajul pe care acesta ni l-a transmis si, daca ne schimbam felul de a fi dupa primirea lui, inseamna ca simptomul nu mai are motive pentru a exista.

Daca cream un simptom prin intermediul unei decizii sintem capabili sa ne eliberam de el prin alta decizie

Daca putem crea un simptom prin intermediul unei decizii, atunci sintem capabili sa ne eliberam de el tot prin intermediul unei decizii. Sa ne imaginam, printr-o ipoteza, ca cineva ia o decizie care nu reprezinta cea mai buna idee pentru a exprima ceea ce doreste. Incepind din acel moment, de fiecare data cind exista ceva ce-si doreste, persoana se impiedica de a-l exprima si, deci, de a avea ce vrea.

Aceasta stare nu o face sa se simta bine. Tensiunea creste. Se simte din ce in ce mai putin bine atunci cind se impiedica singura sa exprime ceea ce vrea si sa obtina acest lucru. Intr-un final, ceva se intimpla pentru a crea un simptom si este afectat bratul drept al persoanei in cauza. Aceasta afectiune apare in urma unei caderi de pe un scaun, a unui accident de masina, blocarea unui nerv al gitului etc.

Trebuia sa se intimple ceva la nivel fizic pentru a crea simptomul care sa-i ofere persoanei mesajul la nivel fizic in legatura cu ce face. Efectul este ca persoana nu-si poate misca bratul si este impiedicata sa-si manifeste dorinta. Ea gaseste motive pentru a nu crede ca poate avea ceea ce-si dorea. Cind incepe sa faca ceva diferit in constiinta sa, observa ca ceva deosebit incepe sa se intimple si cu bratul sau si ca simptomul incepe sa se estompeze.

Chakrele si harta

Pentru a intelege harta constiintei pe care o reprezinta corpul, putem sa ne intoarcem privirea catre vechile traditii hinduse, care au studiat constiinta inca de acum miliarde de ani si care au utilizat limbajul chakrelor.

Chakra este un cuvint de origine sanscrita si inseamna roata, caci seamana cu ea cind este privita. Fiecare chakra este un bulgare solid de energie, care reactioneaza cu corpul fizic in acelasi fel in care o face un cimp magnetic cu corpul fizic.

Chakrele sint aspecte ale constiintei

Chakrele nu sint fizice. Ele sint aspecte ale constiintei la fel ca si aurele. Chakrele sint mai dense decit aurele si mai putine decit corpurile fizice, dar ele interactioneaza cu corpul fizic traversind doua sisteme principale, cel endocrin si cel nervos. Fiecare din aceste sapte chakre este asociata uneia dintre cele sapte glande endocrine si unui grup de nervi particulari numit plex. Deci, fiecare chakra poate fi asociata cu partile particulare ale corpului si functiilor particulare din interiorul corpului controlate de acest plex sau glanda endocrina asociata chakrei respective.

Constiinta dumneavoastra, experienta de a fi reprezinta tot ceea ce este posibil pentru dumneavoastra sa experimentati. Toate gindurile, toate perceptiile, toate starile posibile pot fi divizate in sapte categorii si fiecare categorie poate fi asociata unei chakre specifice. Deci, chakrele nu reprezinta doar parti particulare ale corpului fizic, dar si parti particulare ale constiintei.

Cind simtiti o tensiune in constiinta dumneavoastra, o simtiti in chakra asociata partii constiintei care experimenteaza stresul si in partea fizica corpului fizic asociata acestei chakra. Locul unde simtiti stresul depinde de cauza din care il simtiti. Cind cineva este ranit in perimetrul unei relatii, el simte acest lucru in inima. Cind cineva este nervos ii tremura picioarele.

Cind exista o tensiune intr-o parte particulara a constiintei, ea se gaseste deci in chakra asociata acestei parti a constiintei, iar ea este detectata prin nevul plexului asociat chakrei si este comunicat partilor corpului controlate de acest plex. Cind tensiunea se intinde pe o perioada mai mare de timp sau atinge un grad de intensitate deosebit, persoana creeaza un simptom la nivel fizic. Din nou, simptomul serveste pentru a comunica persoanei ceea ce se intimpla in constiinta sa. Cind persoana isi schimba modul de a fi, ea este capabila sa elibereze stresul care a creat simptomul si se poate intoarce la starea sa naturala de echilibru si de sanatate.

Sa ne citim corpul ca pe o harta a constiintei

Cind avem de gind sa ne citim corpul ca pe o harta a constiintei in interior, trebuie sa constientizam ideea ca tensiunile din corp reprezinta tensiuni ale constiintei persoanei privind ceea ce se intimpla in viata ei in momentul in care s-a dezvoltat simptomul. Ea se simtea stresata de ceva ce s-a intimplat in viata ei in momentul respectiv.

Vom analiza harta constiintei pe care chakrele ne-o furnizeaza in asa fel incit sa intelegem limbajul simptomelor care sint asociate diferitelor chakre. Pentru acest lucru, trebuie sa ne privim ca o polaritate de ying si yang, caracteristici feminine si masculine. Pentru cei mai multi oameni, partea lor dreapta este partea yang, a vointei, partea activa, iar cea stinga este partea ying, cea feminina, sentimentala sau pasiva. Pentru persoanele care s-au nascut stingace, polaritatea este inversata.

Deci, pentru un dreptaci, piciorul sau drept poate fi descris ca piciorul vointei, masculin sau fundamentul vointei sale, dar pentru un stingaci, piciorul sau sting va fi piciorul masculin sau al vointei si asa mai departe. Deci, putem vorbi despre un brat, un ochi, o nara ale vointei etc. Fiecare chakra prezinta energie vibranta cu o anumita frecventa, intr-o succesiune logica si ordonata dupa sapte vibratii. Atunci cind ne urcam pe scara, elementele devin din ce in ce mai subtile, traversind cele cinci elemente fizice: pamintul, apa, focul, aerul si eterul catre elementele spirituale din interiorul sau, al luminii interioare. Elementul cel mai greu este in jos, iar cel mai usor, in sus. Iata o secventa logica si ordonata.

Culorile spectrului reprezinta o serie de sapte vibratii

Culorile spectrului reprezinta de asemenea o serie de sapte vibratii intr-o secventa logica si ordonata ca si fondul si notele muzicale. Deci, putem sa producem vibratii cu cele mai adinci si lungi unde in jos, iar cele mai usoare le putem produce inspre virf. Si o culoare particulara poate fi utilizata pentru a reprezenta o chakra intr-o stare clara, la fel cum o poate face si o nota muzicala particulara. Muzica cintata intr-o nota particulara produce unei respective chakra vibratii intr-un mod deosebit cind o ascultam. Relatia noastra cu o anumita culoare spune ceva si despre relatia pe care o avem cu partea constiintei pe care culoarea o reprezinta.

In numarul urmator vom analiza fiecare dintre cele sapte chakre, glanda endocrina asociata, semnificatiile, elementele si culorile pe care le determina.
Fiecare chakra ne transmite un mesaj. Pentru a-l putea decoda, trebuie sa stim care sint caracteristicile fiecareia in parte.

1. Chakra sigurantei, a supravietuirii si a increderii – Muladhara
Chakra Radacina este asociata partilor constiintei noastre care privesc siguranta, supravietuirea sau increderea. Pentru cea mai mare parte a oamenilor, acestea sint in legatura cu partile constiintei care au de-a face cu banii, casa sau munca. Cind aceasta chakra se afla in stare clara, persoanele se pot simti in siguranta. Cind exista tensiuni in aceasta chakra, ele se exprima ca insecuritate sau teama.

Cind exista mai multe tensiuni, ele sint exprimate ca o amenintare pentru supravietuire. Partile corpului controlate de plexul sacru si aceasta chakra includ sistemul osos, picioarele si sistemul eliminatoriu. Aparitia unor simptome in aceste parti ale corpului reprezinta tensiuni la nivelul Chakrei Radacina si putem sti astfel daca persoana afectata vede lumea prin prisma unui filtru perceptual al insecuritatii si al fricii. Glandele suprarenale sint de asemenea asociate acestei chakra.

Daca este afectat un picior, putem afla daca este piciorul masculin sau feminin si daca exista o relatie de incredere intr-un barbat sau intr-o femeie. Referitor la ceea ce s-a intimplat in viata persoanei in momentul in care s-a dezvoltat simptomul, putem afla citeva ceva despre relatia de incredere in vointa sau despre aspectele increderii in fiinta emotionala. Sensul fizic al mirosului, prin organul lui specific, nasul, este de asemenea asociat Chakrei Radacina. Simptomele aparute la nivelul nasului sau care afecteaza sensul de odorant refelecta tensiuni la nivelul acestei chakre.

Fiecare chakra este asociata unui element

Chakra Radacina este asociata elementului Pamint, care reflecta ceva in legatura cu asocierea persoanei cu Pamintul sau cum se simte ea pe Pamint, ceea ce este denumit Mama Pamint. Ea este asociata si relatiei noastre cu propria mama. Cind cineva experimenteaza un sens de separare cu mama sa sau nu se simte iubit de catre ea, manifesta simptome ale tensiunilor acestei chakra pina cind poate din nou sa-si deschida spiritul pentru a accepta dragostea mamei. Cind un copil se naste in structura familiala traditionala, mama ii asigura hrana, iar tatal, directia in viata. Deci, din relatia copilului cu mama sa, el ia anumite decizii cu privire la modul in care exista lucrurile. Relatia cu mama devine un model pentru relatia persoanei cu tot ce reprezinta siguranta – bani, casa si munca. Culoarea rosie este asociata.

2. Chakra hranei si a sexului – Swadhisthana
Chakra Abdominala este asociata cu partile constiintei noastre care tin de hrana si de sex – comunicarea corpului cu interiorul fiintei, in legatura cu ceea ce el vrea sau are nevoie si cu ceea ce i se pare agreabil. Este legata si de ce se intimpla in constiinta cu privire la dorinta de a avea copii. Cind se gaseste in stare clara, persoana este in contact cu aceasta comunicare, asculta si raspunde in mod apropiat cu ce vrea corpul si cu ce are el nevoie.

Partile corpului controlate de plexul lombar includ sistemul de reproducere, abdomenul si regiunea lombara a spatelui. Ii este asociat sensul gustului, dar si elemetul apa. Cind cineva nu este in relatie clara cu apa (inotul, de exemplu, sau actiunea de a fi pe un vas) denota atitudinile sale in legatura cu partile constiintei pe care o reprezinta chakra. Tensiuni din sfera vointei sau emotionalului ale acestei chakra indica tensiuni in constiinta persoanei, precum conflictele vointei si ale emotiilor cerute de corp. Este asociata sensului gustului si al apetitului. Este implicata in vointa persoanei de a-si simti emotiile.

Culoarea asociata este cea portocalie.

3. Chakra puterii, controlului si a libertatii – Manipura

Chakra Plexului Solar este asociata partilor constiintei noastre care au de-a face cu perceptiile puterii, controlului si ale libertatii. In stare clara reprezinta o facilitate de a exista cu ceea ce este real pentru sine. Partile asociate acestei chakra includ organele cele mai apropiate plexului solar – stomacul, vezica biliara, splina, ficatul, dar si pielea, sistemul muscular si fata in general. Sensul fizic asociat acestei chakra este vederea. Oricine are probleme cu vederea experimenteaza tensiuni la nivelul plexului sau solar in legatura cu puterea, controlul si libertatea.

Miopii au tensiuni la nivelul Chakrei Radacina, iar lumea o percep traversind un filtru conceptual de frica si nesiguranta. Cei care sufera de hipermetropie au tensiuni si in chakra gitului si vad lumea prin intermediul unui filtru perceptual de minie sau de culpabilitate.

Glanda endocrina asociata chakrei este pancreasul. Se poate spune ca diabeticii indeparteaza dulciurile din calea lor. Cind cineva se apropie prea mult cu acestea, ei se simt amenintati in puterea lor de a exista asa cum sint si apare o emotie pentru a crea o noua distanta, unde se simt in siguranta. Emotia este minia. Diabetul este asociat miniei reprimate.

Elementul asociat chakrei este focul, iar culoarea determinata este galbenul.

4. Chakra relatiilor de dragoste – Anahata
Chakra Inimii este asociata partilor constiintei care au de-a face cu relatiile si cu perceptiile noastre de dragoste. Relatiile despre care vorbeam privesc persoanele care sint aproape de sufletul nostru – parteneri, parinti, frati, surori, copii.

Partile corpului asociate includ inima si plaminii, sistemul circulator sangvin, dar si glanda timusului, care controleaza sistemul imunitar. Cind ea este afectata, ca in cazul SIDA, stilul de viata al persoanei respective o separa de cei pe care ii iubeste.

Sensul fizic asociat chakrei este acela de a atinge, de a stabili o legatura cu persoana din interiorul corpului. De exemplu, un masaj facut cuiva, fara a tine cont de sensibilitatea pe care o simte aceasta persoana prin acest raport, este un exemplu al senzatiei pe care o asociem Chakrei Abdominale, dar cind maseurul stie ce resimte persoana, atunci acest contact include aspectul de a stabili o legatura care este asociata Chakrei Inimii. Cind, printr-o simpla atingere, cineva manifesta o sensibilitate extrema, atunci se pune intrebarea ce se intimpla in Chakra Inimii. Elementul asociat este aerul. Cind cineva are probleme cu aerul, prin respiratie – astm, tuberculoza, de exemplu -, se spune ca relatia acestuia cu aerul reflecta relatia cu dragostea – dificultati cu primirea sau iesirea unei persoane din propria viata, de exemplu. Culoare asociata este verde smarald.

5. Chakra exprimarii – Vishudi
Chakra Gitului este asociata cu partile gitului care au de-a face cu exprimarea si primirea. Exprimarea se poate desfasura sub forma de comunicare in legatura cu ce vrem, ce simtim sau poate fi exprimare artistica, ca pictura pentru un pictor, dansul pentru un dansator, muzica pentru un muzicant, ca mijloc de exprimare in exterior a ceea ce se gaseste in interior. Exprimarea este legata de cerinta: Cere si ti se va da! Chakra Gitului este asociata abundentei si starii de constienta in care tot ceea ce vreti pentru dumneavoastra este exact ceea ce Dumnezeu doreste pentru dumneavoastra, este chakra ascultarii intuitiei si a urmarii fluxului intr-un mod deosebit in care se pare ca Universul va sustine in tot ce faceti.

Este primul nivel al constiintei de la care percepem un alt nivel de inteligenta, care este pe punctul de a functiona si prezinta interactiunea pe care o avem cu acest alt nivel de inteligenta. Partile corpului asociate acestei chakre includ gitul, umerii, bratele si miinile, dar si glanda tiroida. Ea influenteaza simtul auzului si elementul eter, elementul fizic cel mai subtil, corespunzind a ceea ce gasim in spatiul profund. Eterul este intersectia dintre dimensiunile fizice si spirituale. Oricine priveste lumea prin intermediul acestei chakre observa manifestarile scopurilor sale. Bratul Vointa reprezinta manifestarea a ceea ce doriti, iar Bratul Sentiment reprezinta manifestarea a ceea ce va face fericiti. Situatia ideala ar fi ca cele doua sa contina aceeasi idee.

6. Chakra vederii spirituale – Ajna
Chakra Fruntii este asociata cu partile constiintei care au de-a face cu vederea spirituala, focarul Spiritului, si cu fiinta interioara. Ea este asociata cu traditiile occidentale numite constient si inconstient, partea constiintei noastre care ne dirijeaza actiunile si viata. Din acest nivel sintem constienti de motivatiile din spatele actiunilor noastre. Ne putem vedea teatrul interior din punct de vedere interior. Aceasta chakra este asociata plexului carotidian si nervilor din imprejurimile fetei, dar si hipofizei. Durerile de cap in timple sau in centrul fruntii sint determinate de tensiuni la acest nivel. Chakra Fruntii controleaza intregul sistem endocrin si procesul credintei.

Chakra Fruntii, cunoscuta si ca al treilea ochi, este asociata cu perceptiile extrasenzoriale (PES), corespondenta dintre toate spiritele. Elementul determinat este o vibratie cunoscuta ca Sunetul Interior, sunetul pe care il auzim in urechi si care nu corespunde cu ceva din lumea fizica. Anumiti oameni il considera ca o conditie patologica. In anumite traditii orientale, capacitatea de a auzi acest sunet este considerata ca un crez necesar pentru o credinta spirituala mai avansata. Culoare asociata chakrei este indigo, albastrul cerului sau culoarea cerului din noptile cu luna plina.

7. Chakra unitatii si separarii – Sahasrara

Chakra Coroana este asociata cu partile corpului care au legatura cu unitatea si separarea, in acelasi fel in care Chakra Radacina ne arata legatura cu Mama Pamint, aceasta chakra ne arata legatura cu Tatal nostru care este in Ceruri. La inceput se manifesta in conexiunea cu tatal nostru biologic. Aceasta devine un model pentru relatia noastra cu Dumnezeu. Cind se manifesta o separare de tatal nostru biologic, persoana isi inchide chakra, iar efectul asupra constiintei este o stare de izolare si de solitudine, ca intr-o cochilie, iar contactul cu cei din exterior va fi mai dificil de realizat.

Persoana se va simti ca si cum s-ar ascunde de Dumnezeu, ascunzindu-se parca de ea insasi, nevazind ce este bine pentru ea in partea cea mai profunda a constiintei sale, parte care este definita ca suflet. Este asociata de asemenea simtului directiei. Partile controlate de ea sint glanda pineala, creierul si intreg sistem nervos. Culoarea asociata cu Chakra Coroanei este violet, culoarea ametistului.

Totul poate fi vindecat

Cind exista o tensiune intr-o anume parte a corpului, ea este reprezentata intr-o zona specifica a constiintei dintr-un anumit moment al vietii persoanei afectate. Fiti constienti ca aceste asocieri ajuta pe fiecare sa realizeze importanta rezolvarii problemelor aparute in viata de zi cu zi. Problemele care nu sint rezolvate in viata de catre o persoana sint cu adevarat riscante pentru sanatatea ei.

Cind putem afla corespondentul dintre constiinta si corp, ne dam seama de gradul in care ne cream fiecare realitatea. Ne dam seama cum totul incepe in constiinta noastra si ca putem privi in jurul nostru prin alte aspecte ale vietii noastre, dar in acelasi fel. Cind aflam ca mesajele si vocile cele mai profunde ale fiintei umane sint comunicate de corp, putem constientiza ca procesul se poate desfasura nu numai intr-o directie. De aceea, in cazul in care constiinta noastra este capabila sa ne dirijeze felul in care sa ne dezvoltam simptomele, ea poate dirija si felul in care sa ne eliberam de ele.

In cazul in care constiinta noastra ne poate imbolnavi corpul, atunci ea este in masura sa ni-l insanatoseasca. Concluzia logica a acestui proces este ca totul poate fi vindecat.
Documentar de Liana Hainarosie

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate