Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Invazie de căpușe la Constanța. Autoritățile dau vina pe ploi

in Evenimente/Stiri online

La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, zilnic ajung peste 10 persoane mușcate de căpușe, iar până acum, din fericire, niciun pacient nu a fost depistat cu boala Lyme, provocată de aceste insecte. ”Zilnic ne confruntăm cu un număr mare de oameni care vin la noi cu aceste afecțiuni. Este o isterie generală”, a declarat Stela Halichidis, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, citată de reporterntv.ro.

Între timp, autoritățile constănțene spun că de vină pentru invazia de căpușe sunt ploile din ultima vreme și de asemeni, efectele dezinsecției din aprilie au fost diminuate. Responsabila din cadrul Primăriei Constanța pe această problemă, Luiza Pară, a declarat că în curând va fi reluată stropirea spațiilor verzi cu substanțe împotriva căpușelor.

Medicii recomandă ca orice persoană care iese în spații cu multă iarbă să poarte șosete și pantaloni lungi pentru a evita contactul cu insectele, iar în cazul unui incident să nu se încerce îndepărtarea insectei din piele fără asistență medicală, deoarece căpușele, în special, se pot rupe, iar partea din insectă rămasă în piele poate provoca infecții. Cea mai gravă boală este Lyme, care netratată poate duce la infecții ale inimii, articulațiilor și sistemului nervos, sau chiar la deces.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate