Inventia care revolutioneaza domeniul constructiilor. Cimentul care se „repara” singur!

in Constructii

Cimentul este unul dintre cele mai utilizate materiale în lume, dar la un moment dat, indiferent de modul în care este amestecat, se va crăpa, deteriora și chiar sparge.

Cu o soluție la această acestă problemă a venit microbiologul Hendrik Jonker. Acesta a luat ca exemplu modul în care organismele vertebrate își repară oasele prin mineralizare și a cautat o metodă similara în cazul cimentului. A descoperit că prin amestecarea cimentului cu o bacterie (Bacillus pseudofirmus sau Sporosarcina pasteurii) care produce calcar, orice crăpătură apărută ulterior în ciment se peticește.În scopul de a menține bacteriile latente, ele sunt puse în capsule mici, biodegradabile, în amestecul cimentului rezultat. În momentul în care apar fisuri concrete în acesta, iar apa intră în acele goluri, capsulele se dezintegrează iarbacteriile pornesc procesul de „vindecare” scrie cunoastelumea.ro

150514134529-spc-make-create-innovate-self-healing-concrete-00031527-exlarge-169

Pentru această invenție, Jonker este un finalist în cadrul European Inventor Award 2015, și speră totodată ca invenția să fie produsă pentru comercializare în 2-3 ani.

https://www.youtube.com/watch?v=Sr5nKu43jOs

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*