Invenție românească premiată în SUA. Trei studenți și un profesor au uimit o lume întreagă

in Evenimente/Stiri online

O echipă formată din trei studenți la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, alături de profesorul Daniel Rosner au realizat o invenție care revoluționează domeniul sănătății. Echipa de români a fost declarată câștigătoare absolută în 2016 în cadrul concursului internațional Imagine Cup.

Invenția românilor este un dispozitiv numit ENTy (un acronim pentru – Ear, Nose, Throat) care poate monitoriza și detecta în timp real problemele de echilibru prin analiza balansului și a posturii corpului. ENTy dispune de soft propriu, urmărește starea de sănătate a urechii interne și detectează în doar câteva minute problemele de echilibru ale pacientului. Aparatul a fost deja utilizat cu succes pentru diagnosticarea câtorva sute de persoane.
„Acest echipament permite evaluarea echilibrului static şi dinamic. Asta ne poate aduce indicii despre localizarea leziunii care determină probleme de echilibru ale pacientului”, a explicat pentru Digi24, Mădălina Georgescu, medic primar ORL. enty

Echipa de români formată din Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu, studenţi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, cu ajutorul profesorului Daniel Rosner, au reușit performanța să se impună cu ENTy în fața a 35 de țări participante la competiția Imagine Cup.

Premiul încasat de studenți este de 50.000 de dolari, bani care vor fi investiți pentru a îmbunătăți dispozitivul. Urmează ca tinerii să înregistreze invenția în SUA și producerea aparatului la nivel mondial. ”Sperăm că în mai puţin de un an o să reuşim să-l lansăm. Trebuie să facem rost de certificările medicale pentru a putea lansa dispozitivul, el poate fi folosit şi de mâine, dă rezultate precise, poate fi folosit foarte uşor, trebuie numai certificările medicale”, a declarat pentru Digi24, Cristian Alexandrescu, student anul III la Facultatea de Automatică.

Studenţii spun că mai multe companii de peste Ocean s-au oferit deja să finanţeze producerea dispozitivului ENTy.

sursă foto: captură Digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.