Invenții bune și mai ales nebune

in Articole/Curiozitati/Evenimente/Stiri online

Întreg mapamondul este uimit de Țara Soarelui Răsare, Japonia, o țară despre care se spune că a fost creată de zei. Nu doar frumusețea recomandă Japonia ci și impactul pe care l-a avut asupra modernității, mai ales din punct de vedere al tehnologiei. Unele invenții sar cu adevărat din tiparele modernului, încadrându-se, pe bună dreptate, în “nebunii japoneze”.

Uimitorul stick cu unt. Nu mai ai nicio scuză să nu mănânci la micul dejun.
Batonul e atât de practic încât îl poți purta în poșetă. butterAi grijă să nu îl confunzi cu rujul.

Casca de dormit în transportul urban. Dacă ești unul dintre acei oameni care face zilnic două ore până la serviciu, casca asta te ajută să tragi un pui de somn fără să deranjezi ceilalți călători. Este prevăzută cu post-it, astfel poți lăsa mesaj celorlalți să te trezească la stația X. Până la urmă “time is money”, iar casca de dormit te ajută să îți folosești inven 1timpul cu folos.

Ca fumător, poți opta pentru dispozitivul solar de aprins țigări. Funcționează pe baza principiului “foc cu lupa”, potrivit căruia lumina puternică a soarelui aprinzator tig solarfocalizată mai mult timp printr-o lupă poate produce destulă căldură pentru a aprinde un foc. Timpul de așteptare și nervii pare a fi dezavantajul invenției. Până se aprinde, probabil te plictisești și îți aprinzi 3 țigări cu bricheta.
Singurătatea își are și ea invenția ei. “Perna iubit” îți poate umple patul și te ține în brațe fără comentarii, dar cam aici se termină pillowfuncționalitatea ei. Pentru alte nevoi va trebui să apelezi la altfel de magazine. Sunt sigură că și acolo se găsesc lucruri interesante… tot de la japonezi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.