Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Investiții în bătaie de joc pe Valea Prahovei: ”Ăştia sunt bani înmormântaţi de pomană”

in Stiri online

Locuinţe cu toaleta în fundul curţii şi apă menajeră aruncată prin grădină sau în faţa porţii întâlnim berechet în România zilelor noastre.

Şi nu numai la ţară, ci şi la oraş. Pe Valea Prahovei, de exemplu, încă din 2011 trebuia modernizată reţeaua de apă şi canal. Banii – 236 de milioane de euro – îi dădea Uniunea Europeană, numai că autorităţile locale nu au terminat la timp lucrările. Şi prelungesc şantierul câţiva ani…

La Comarnic, pe una dintre străzile pe care lucrările par să nu se mai termine găsim o echipa de muncitori.

Pe localnici nu îi mai miră că treaba pare de mântuială. S-au săturat de noroaiele de pe străzile brăzdate de şanţuri la tot pasul. Iar la asfalt nu pot spera până nu se termină lucrările la reţelele de apă şi canalizare.

Stelian Crâstei, localnic: ”Demult, a tot venit o firmă, a început, a mai venit peste un an alta şi tot aşa vreo trei, patru firme, asta este…”

Ăştia sunt bani înmormântaţi de pomană”, este de părere alt localnic.

În lipsa canalizării şi a apei potabile, oamenii se descurcă aşa cum pot.

Mădălina Oprea, localnică: ”Toaleta e undeva în curte, în fundul curţii, apa de la mașina de spălat o dăm în grădina. Mi-am făcut şanţ, ca să poată să ducă în grădina, să nu afecteze nici pomii de la detergent.”

Aceleaşi probleme şi la Câmpina.

Ion Vasile Stănescu, localnic: ”Au săpat aici fel de fel de conducte şi au lăsat aşa.”

Autorităţile încearcă să dreagă situaţia cu explicaţii.

Adrian Piţigoi, viceprimar Câmpina: ″Este o mare problemă, să ştiţi. Investițile sunt stopate deja de doi ani de zile. În primul rând trotuarele sunt într-o formă jalnică.”

Sorin Popa, primar Comarnic: ’’Este nefiresc să ne apucăm noi să asfaltăm şi apoi să vină ei să spargă, să ne batem joc de bani, de fapt. Suntem în anul 2017 şi condiţiile trebuiau să fie altele în oraşul Comarnic.

Reprezentanţii societăţii care a contractat finanţarea, societate ce aparţine Consiliului Judeţean Prahova, le oferă oamenilor scuze şi cam atât.

Adrian Semcu, director societatea Hidro Prahova: ″Ne cerem scuze pentru întârziere, dar un lucru serios şi de durata nu se poate face bătând din palme repede. De exemplu, la Breaza au fost pe câteva străzi alunecări de teren.

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova:
″Au fost foarte multe greşeli de proiectare, au fost foarte multe firme care nu au avut capacitatea de a finaliza proiectele câştigate în urmă procedurilor de achiziţie.″

Promisiunea autorităţilor locale este că, în 2020, deci cu 5 ani întârziere, în Sinaia, Buşteni, Azuga, Comarnic, Câmpina şi Vălenii de Munte va fi în sfârşit un sistem modern de apă şi canalizare. Dar şi aşa, abia 70 la sută din judeţul Prahova o să între în normalitate.

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate