Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Invitație la teatru: islamul și creștinismul pe aceeași scenă

in Articole

Teatrul de Kartier vă invită duminică 31 ianuarie 2016 la orele 20 la premiera spectacolului  ,,Tranzit” de Vali Bolat în locația Viilor Pub  str. Viilor 95 A , distributia: 1-Q Sapro și Valentin Braniște.

Invita%C8%9Bie+la+teatru%3A+islamul+%C8%99i+cre%C8%99tinismul+pe+aceea%C8%99i+scen%C4%83_567895

Piesa pune față în față două lumi: islamul și creștinismul mai exact problema refugiaților sirieni în Romania.

Un sirian vrea să tranziteze… 50 de minute în biroul unui ofițer de la imigrări …și așa începe povestea. Diferențele de cultură și civilizație dispar atunci când suferința unește, iar balcanismul nu reușește să devină politically corect. Comedie neagră sau destine furate? Refugiatul și ofițerul de la imigrări au un hobby în comun…. pe Dumnezeu.

Refugiat: Nu mai contează, războiul e război. De fapt, niciun război nu e întâmplător. Unii, cruciade, alţii, jihad, iar alţii, politically correct. Băieţii deştepţi ne programează să mergem la servici, să facem rate şi copii, şi să ţinem evidenţa până la moarte, în caz că nu murim de tineri. Terorismul ăsta are şi el PR-ul lui, că nu-i o fundaţie de binefacere. Supunerea totală şi cocktail-ul de rase e pe agenda de lucru a tovarăşilor de ieri, care azi au devenit capitalişti. Iar dacă voi, europenii, sunteţi deranjaţi de vizita noastră pe nepusă masă, întreabă-i pe ăia care ne-au trimis aici – DE CE? … Nu toţi refugiaţii sunt telepatici şi li s-a făcut dor de turism la aceeaşi oră… ’’

Sursa: RomaniaLibera.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate