Iohannis, la munte în ”Elveția României”. CU CINE s-a fotografiat președintele

in Galerie

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat vineri la schi în Munţii Sebeşului, în Masivul Şureanu, în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Sibiu şi Vîlcea, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, potrivit unei fotografii postate pe o reţea de socializare de către o tânără din Sebeş.

Informaţia a fost confirmată de către surse de la faţa locului, precum şi de surse oficiale.

”Onoare pentru noi, onoare pentru ţară, # rezist”, a scris tânăra, care a adăugat că se simte „invincibilă” la Domeniul Schiabil Şureanu. Iohannis apare în fotografie alături de fata în cauză şi de un alt tânăr.

Şeful statului nu se află pentru prima oară la Şureanu. Acesta a fost şi în luna ianuarie la schi în Munţii Sebeşului, pe domeniul situat la peste 2.000 de metri altitudine şi unde la acest sfârşit de săptămână se desfăşoară Serbările Zăpezii. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste o jumătate de metru, iar în afara pârtiilor un metru şi jumătate.

Situat în ”Elveţia României”, la 82 de kilometri de Sebeş şi la doar trei kilometri de Poarta Raiului, domeniul dispune de opt pârtii, cu diferite grade de dificultate şi lungimi, din care la acest sfârşit de săptămână sunt funcţionale şase.

Accesul spre Domeniul Şureanu se face pe DN67C -Transalpina, pe traseul Sebeş-Şugag-Lacul Oaşa, apoi pe un drum judeţean, lungimea totală fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurşi în două ore. Drumul până la Domeniul schiabil Şureanu traversează zone mirifice, cum ar fi Valea Frumoasei, care l-a inspirat şi pe Mihail Sadoveanu în scrierile sale. Dacă pe traseul Sebeş-Lacul Oaşa, în lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, în schimb, pe ultimii 18 kilometri, până la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pământ. Domeniul Schiabil Şureanu este o investiţie privată, inaugurată în 2009, care dispune de opt pârtii, în lungime totală de unsprezece kilometri.

La Şureanu există asistenţă Salvamont la baza pârtiilor, şcoală de schi & snowboard, centre de închirieri schiuri & plăci, restaurante şi unităţi de cazare.

Foto: www.facebook.com/Maria Morariu

Sursă: Agerpres
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.