Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Iohannis: „O Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună”

in Articole/Centru Media/Evenimente/Extern/Politic/Stiri online

   Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că o Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună ci una care ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene. Declaraţia de presă a fost făcută la finalul Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

   Iohannis a spus că astăzi, la reuniunea CE, s-ai mai purtat discuţii informale despre Declarația care se va face la Roma, unde se va serba 60 de ani de la semnarea Tratatelor. 

   „Contrar așteptărilor multor analiști, nu s-a discutat viitorul Uniunii Europene, ci s-a discutat textul care va fi, cu siguranță, semnat la Roma”, un text care, spune Iohannis, „subliniază realizările Uniunii de până acum, care arată nivelul de ambiție pentru viitor„.

   „Am explicat colegelor și colegilor de ce o Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună. Dimpotrivă, este o soluție care, in extremis, ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene„, a subliniat preşedintele, precizând că problema Europei cu mai multe viteze nu a fost tema principală.

   „Faptul că acum ne mişcăm cu viteze diferite nu înseamnă că ne dorim ad infinitum să ne mişcăm tot cu viteze diferite„, a mai spus Klaus Iohannis. (foto: presidency.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web