Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Iohannis pune la punct Parlamentul: „Președintele României exprimă interese ale societății!”

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   În replică la declarația politică adoptată ieri de Parlamentul României, preşedintele Klaus Iohannis a spus că aceasta afectează însuși principiul cooperării loiale dintre instituțiile statului.

   Iohannis a mai spus că declaraţia a fost emisă „luând ca pretext un act normativ al Guvernului, adoptat în absența oricărei delegări legislative din partea Parlamentului și puternic contestat de societatea civilăşi că, tot în acest context, s-a invocat „o decizie a Curții Constituționale a cărei motivare nu este cunoscută încă

   El i-a avertizat pe senatori şi deputaţi că adecvarea Parlamentului la realitatea societății românești implică mai mult decât simpla afirmare a drepturilor Parlamentare menţionate în declaraţie, şi că deteriorarea imaginii publice a Parlamentului și scăderea încrederii cetățenilor nu își vor găsi soluția „prin transferul de responsabilitate asupra Președintelui României, CSM, sau asupra altor „agenții ale statului de ordin judiciar sau ținând de sfera siguranței naționaleci asupra cetățenilor care îndrăznesc să se exprime liber împotriva unor acțiuni care pun în pericol statul de drept și valori ale democrației.

   „Constituția României stabilește că Președintele României este ales direct de cetățeni. El are legitimitate și reprezentativitate egale cu ale Parlamentului și, ca atare, Președintele României nu devine „prin efectul Constituției, exterior societății”, ci, dimpotrivă, atunci când se manifestă, Președintele României exprimă interese ale societății„, a mai spus Preşedintele, adăugând că pozițiile exprimate de el sunt departe de a fi „păreri”, cu atât mai puțin „particulare sau parțiale” și se concretizează în acțiuni și acte menite să realizeze rolul reprezentativ al Președintelui României.

   „Declarația politică adoptată astăzi de Parlament poate fi considerată o formă de presiune. Astfel, sesizarea Curții Constituționale de către Președintele României sau de Consiliul Superior al Magistraturii ar deveni discutabilă, iar anchetarea și judecarea faptelor de corupție s-ar transforma în acțiuni contestabile„.a mai precizat Klaus Iohannis. (foto:presidency.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate