Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Iohannis vrea Muzeul Holocaustului în România

in Stiri online

Președintele Klaus Iohannis sprijină ideea construirii unui muzeu al Holocaustului și al Everilor în România și chiar va discuta cu Guvernul detaliile acestui proiect.

„Proiectul țării mele – România educată – implică, deasemenea și subiectul Holocaustului. Educația este primul pas spre înțelegerea Holocaustului și spre împăcarea cu trecutul. În principal, mă refer la rolul educației în acest caz – educația pentru democrație, pentru cetățeni, să își însușească valori și principii democratice încă din timpul școlii”, a declarat Președintele Iohannis în timpul vizitei sale la Yad Vashem – Monumentul Martirilor și Eroilor Holocaustului din Ierusalim, Israel.

„Luând în considerare aceste lucruri, în calitatea mea de Președinte al României, voi fi pentru construirea unui asemenea muzeu la București”.

Potrivit domnului Iohannis, un astfel de muzeu este o sursă de educare pentru democrație. Se vor naște întrebări despre cum au fost posibile asemenea atrocități și mai ales cine este responsabil de toate acestea.

„Studenții și profesorii români pot avea un asemenea muzeu la ei acasă, unde pot veni și învăța despre Holocaust”, a adăugat Președintele României. De asemeni, a mai spus că muzeul ar vorbi despre libertate, drepturile omului și valori europene.

„Un astfel de muzeu nu este o instituție a trecutului, ci una a viitorului deoarece educă și demonstrează ce înseamnă diversitatea, toleranța și responsabilitatea civică.  Orice formă de intoleranță, rasism, ură și discriminare sunt amenințări la adresa democrației”, a spus Iohannis.

În timpul vizitei în Israel, Iohannis s-a interesat și de numărul românilor salvatori din timpul Holocaustului, recunoscuți oficial pentru faptele lor de vitejie.

„Am aflat că România înregistrează un număr de 60 de persoane, foarte mic comparativ cu celelalte state din regiune. Explicația este una istorică: în timpul comunismului, această parte a istoriei recente a fost ținută ascunsă”, a mai adăugat Președintele. Tot el a declarat că ar încuraja autoritățile române si Institutul Wiesel să depună eforturi în găsirea cât mai multor salvatori români posibil.

Pe 8 martie 2016 România a preluat conducerea Alianței Internaționale de Comemorare a Holocaustului (IHRA) de la Ungaria, în cadrul unei ceremonii solemne la Ambasada României la Berlin, potrivit unui raport al Ministerului Afacerilor Externe. România a preluat această responsabilitate pentru perioada martie 2016 – martie 2017, avându-l ca președinte pe domnul Ambasador Mihnea Constantinescu.

Sursa: calvertjournal.com

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate