Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ion Iliescu audiat în secret la Parchetul General

in Evenimente/Stiri online

Ion Iliescu a fost audiat în mare secret la Parchetul General în dosarul Mineriadei, unde este acuzat de infracțiuni împotriva umanității.

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, fostul șef de stat a ajuns la Parchetul General din București alături de avocatul său, unde a dat prima declarație în calitate de suspect în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ion Iliescu a fost pus sub acuzația penală de infracțiuni împotriva umanității în octombrie 2015, după ce investigațiile privind Mineriada au fost reluate în urma deciziei din anul 2014, dată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), și care arată că România este obligată să facă dreptate victimelor, indiferent de cât timp s-a scurs de la evenimente.

Pe lângă Ion Iliescu, în același dosar mai sunt acuzate șase persoane, în ultimele lase luni s-au audiat deja 455 de victime sau succesori ai acestora şi 18 martori. Între timp Parchetul General anunță că cercetările continuă, în dosarul Mineriadei fiind emise un total de 850 de citații. „În cauza cunoscută generic sub denumirea „Mineriada 13 – 15 iunie 1990”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au derulat, în perioada 15.02. – 07.07.2016, o serie de acte procedurale, după cum urmează: au fost audiaţi 7 suspecţi, 455 persoane vătămate, părţi civile şi succesori ai acestora, precum şi 18 martori„, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate