Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ISIS distrusă din interior. Un jihadist a făcut public informații din inima organizației teroriste.

in Articole/Evenimente/Extern

Televiziunea americană de știri, Sky News, a anunțat că a intrat în posesia unor documente în care se regăsesc informații prețioase despre identitatea a 22.000 de recruți jihadiști împărțiți în peste 50 de țări. Informațiile au fost furate de către un fost terorist, care se identifică ca fiind, Abu Hamed. El  a dezertat din grupare și motivează gestul său ca fiind o consecință a nerespectării principiilor islamice de către ISIS și speră că organizația va fi distrusă „cu voia lui Allah”.
„Această organizaţie este o escrocherie, nu este islamul”, afirmă el într-o înregistrare video difuzată de Sky News, în care nu i se vede faţa.

Documentele catalogate ca „mină de aur” de către Richard Barrett, un fost director al unităţii de luptă împotriva terorismului, includ informații personale despre recruți: nume complet, membrii ai familiei, numere de telefon, grupa sanguină, specializarea în cadrul organizației și țara în care se află plasat în slujba ISIS.
Printre aceștia se află și Abdel-Majed Abdel Bary, un rapper originar din Londra și militant ISIS, care a devenit cunoscut după ce a postat pe internet o fotografie în care agită un cap uman.

„Ar putea fi un eveniment major”, a declarat pentru AFP, Chris Phillips, directorul general al Cabinetului Internațional de Securitate. „Acest lucru arată cât de vulnerabilă este gruparea teroristă în fața celor din interiorul său, care se întorc împotriva sa”.

Documentele „prețioase” vor fi înmânate analiștilor specializați, care vor elabora strategii în vederea eliminării terorismului.

ISIS a luat naștere în 2014 ca organizație apărătoare a statului islamic, dar care s-a remarcat prin atentate sinucigașe, decapitări și execuții teroriste. Tot mai mulți tineri se alătură grupării, care până astăzi a ucis un număr inestimabil de oameni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate