Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ISIS va folosi arme CHIMICE pentru a ataca Occidentul

in Extern

Extremisti din organizatia terorista Stat Islamic au recrutat o armata de oameni de stiinta si au introdus deja in Europa arme chimice si biologice, dezvaluie un raport parlamentar socant.

isis-arme-chimice-465x390

Organizatia terorista, cunoscuta si sub numele de Daesh, „ar putea planui sa foloseasca in atacuri viitoare arme de distrugere in masa interzise la nivel international”, potrivit documentului Parlamentului European realizat de analistul politic Beatrix Immenkamp in urma atacurilor de luna trecuta din Paris.

Printre recruti se crede ca s-ar afla sute de experti in chimie, fizica si stiinta calculatoarelor, capabili sa construiasca arme mortale din diverse materiale.

Pe masura ce ISIS isi continua razboiul asupra vestului, se raporteaza anual nu mai putin de 150 de cazuri de trafic cu materiale nucleare, relateaza Sunday Express.

Raportul dezvaluie ca „in Uniunea Europeana au fost introduse ilegal substante chimice, biologice, radiologice si nucleare (CRBN). Rapoartele lunare ale Interpol despre CRBN arata numeroase exemple de incercari de cumpara, trafica sau folosi materiale CRBN.”

Rob Wainwright, directorul Europol, fortele politienesti ale Uniunii Europene, a declarat dupa atacurile de la Paris: „Avem de-a face cu o organizatie terorista foarte serioasa, cu multe resurse si extrem de determinata, ce e activa in Europa. Este cea mai mare amenintare terorista cu care s-a confruntat Europa in ultimii 10 ani.”

Fortele de politie din Marea Britanie au executat antrenamente pentru a fi pregatite in cazul unui nou atac, insa raportul UE considera ca guvernul ar trebui „sa ia in calcul o declaratie publica despre posibilitatea unui atac terorist cu materiale chimice, biologice, radiologice sau chiar nucleare.”

Raportul mai avertizeaza: „In prezent, cetatenii europeni nu iau in considerare in mod serios posibilitatea ca gruparile extremiste sa foloseasca materiale chimice, biologice, radiologice sau nucleare in atacurile asupra Europei. In aceste circumstante, impactul unui astfel de atac, daca ar avea loc, ar fi si mai destabilizator.”

Wolfgang Rudischhauser, directorul Centrului Impotriva Proliferarii Armelor de Distrugere in Masa din cadrul NATO, a declarat: „ISIS deja a dobandit cunostintele si in unele cazuri si expertiza umana ce ii poate permite folosirea materialelor CBRN ca arme de distrugere in masa.”

Nomi Bar-Yaacov, asociat in cadrul Departamentului International de Securitate al Chatham House, a adaugat: „Exista un risc foarte real ca ISIS sa foloseasca arme neconventionale in Europa si nu numai.”

Guvernele din cadrul UE au fost avertizate a fi atente la „alti indivizi radicalizati, ce au acces sau lucreaza in zone sensibile”, in timp ce serviciilor de informatii li s-a comunicat sa testeze luptatorii jihadisti care se intorc pentru „cunostinte CBRN”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate