Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Issei Sagawa, canibalul ajuns vedetă: Am vrut doar să o mănânc

in Articole/Extern

În anul 1981, un student japonez la Sorbona, pasionat de literatură și fete occidentale, decide să preia frâiele propriului destin și să caute soluții pentru a se contopi cu iubita, la care visa în taină. Issei Sagawa, în vârstă de 34 de ani se descrie în fața zeiței europene ca un om slab, urât, mic de înălțime și devorator de energie.

issei-sagawa-conoce-a-un-canibal-de-verdad-1413433818153

O invită pe colega sa Renée Hartevelt, o olandeză frumoasă, acasă la el sub pretextul unui studiu de literatură și îi promite că îi va servi cina. O cină în care Sagawa s-a desfătat chiar cu carnea fetei, la propriu dar și la figurat. O împușcă în ceafă, abuzează de corpul inert după care o tranșează, îi gătește carnea și o mănâncă timp de câteva zile. După acest timp, decide să arunce resturile într-un lac și să își continue viața bolnavă. Autoritățile franceze au descoperit cadavrul și imediat criminalul. Primele lui declarații au fost: „am vrut doar să o mănânc”, motiv pentru care polițiștii l-au trimis la o expertiză psihiatrică. În timp ce canibalul se afla în spital, tatăl său, un om influent în Japonia a venit să își ajute fiul cu toate „ițele necesare”. Medicii au decis că Sagawa este bolnav mintal și are o infecție a intestinului nevindecabilă, motiv pentru care i s-au dat maxim 6 luni de viață. Astfel, Sagawa este mutat în Japonia, acasă, și internat într-un spital de boli mintale. Franța a închis dosarul. Canibalul trăiește și azi.

A devenit o celebritate în țara sa prin prisma faptelor sale, și a sfidat orice minte umană. Participă la talk show-uri unde se laudă cu „aventura” sa canibală și povestește totul în detalii, la rece, încântat de fețele oamenilor rămași împietriți la auzul acestora. A publicat cărți despre crima terifiantă și afirmă că simte o anumită atracție ciudată față de canibalism, deși promite să nu mai atace nicio persoană. A devenit actor, întruchipând personajul unui sado-masochist în filmul Unfaithful Wife: Shameful Torture. Principala lui ocupație, astăzi, este redactarea de recenzii pentru restaurante.

Într-un interviu acordat japantoday.com, canibalul explică motivul faptei sale: „Când mă gândesc la Renée nu înțeleg de ce am făcut-o. Dar am vrut să o mănânc. Am realizat că pentru a o mânca, mai întâi trebuie să o omor”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate