Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Îți imaginezi să ai posibilitatea de a șterge amintirile urâte cu ajutorul tehnologiei? Științificii au descoperit secretul

in Evenimente/Extern/Stiri online

Inevitabil, orice persoană are și amintiri mai puțin plăcute și de câte ori nu ne-am dorit să le ștergem ca prin magie? Un grup de cercetători din de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au descoperit cum se pot șterge amintirile cu ajutorul tehnologiei. Memoria este un mecanism de înregistrare, arhivare și clasificare, care permite recuperarea ulterioară în creier, adică a amintirilor. Acestea sunt rezultatul conexiunilor sinaptice dintre neuroni, cu ajutorul cărora ființele umane pot reține experiențele anterioare.

Cercetătorii americani au testat pe șoareci o tehnică de ștergere a memoriei numită ”optogenetică” apărută de un deceniu și îmbunătățită cu ajutorul cercetării neurologice. Tehnica presupune folosirea luminii conectată la neuroni. Științificii au folosit șoareci modificați genetic în laborator și au observat că amintirea negativă se forma în timp ce aceștia primeau un şoc electric, iar amintirea pozitivă se forma atunci șoarecii, toţi de genul masculin, erau în compania femelelor. Odată cu folosirea luminii pentru dezactivarea amintirilor neplăcute, şoarecii au devenit mai puţin temători în locul unde ei au fost condiţionaţi să-şi amintească şocul.optogenetica
De asemeni, cercetătorii au descoperit că neuronii au activitate foarte diferită în hipocampus şi amigdală. Hipocampusul este cel responsabil de formarea și codarea detaliilor factuale precum unde, ce și de ce, în timp ce amigdala ajută la legătura emoțiilor cu amintirile. Cu toate acestea, hipocampusul este cel capabil de schimba amintirile negative în pozitive și invers.

Susumu Tonegawa, profesor de biologie şi neuroştiineţe de la MIT, coordonatorul studiului, a declarat că rezultatele experimentului sunt încurajatoare şi că în curând se va putea testa metoda pe subiecți umani. În cazul unui succes tehnologia va putea fi folosită pe viitor pentru a șterge amintirile traumatizante ale oamenilor care au trăit diferite traume.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate