Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

JAF de proportii la care participa STATUL ROMAN: Un sat intreg RETROCEDAT

in Evenimente

Întreg satul Nădaş, din judeţul Arad, mai exact aproape nouă mii de hectare de teren, a fost câştigat în instanţă de o familie. Sătenii îi acuză, însă, că au folosit documente false. Disputa a ajuns în instanţă, iar primul termen s-a finalizat cu o amânare. Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, jurnalistul Marcel Bărbătei de la Cotidianul a declarat că „nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic”. „Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu”, a spus jurnalistul.

Întreg satul Nădaş, mai exact aproape nouă mii de hectare de teren, a fost câştigat în instanţă de o familie. Sătenii îi acuză, însă, că au folosit documente false. Disputa a ajuns în instanţă, iar primul termen s-a finalizat cu o amânare. Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, jurnalistul Marcel Bărbătei de la Cotidianul a declarat că „nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic”. „Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu”, a spus jurnalistul.

„Totul a pornit de la un certificat de moştenitor, care a fost obţinut prin nerespectarea normelor legale”, a declarat la REALITATEA TV, avocata Vasilica Coroiu.

„Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu. Ei au cerut o mică parte din acea pădure şi li se dă tot satul. Nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic. Statul român plăteşte bani grei pentru pământurile care sunt retrocedate. La Nadăş se cunosc toţi oamenii care au participat la acest jaf, dar nu sunt ridicaţi. Acest sat este luat sută la sută ilegal”, a mai spus jurnalistul Marcel Bărbătei la emisiunea Jocuri de Putere.

Cum a fost retrocedat satul?

Soţii Colţeu susţin că au îngrijit-o pe proprietara terenului şi astfel au devenit legatarii săi testamentari. Astfel, în 2006, într-o singură şedinţă de judecată, în 2006, familia Colţeu a obţinut 90 la sută din suprafaţa satului Nădaş, fără citarea proprietarilor de terenuri. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi localnici au moştenit pământul de la străbunici sau au fost împroprietăriţi la reforma agrară.

„Familiei Colţeu i s-a restituit un drept de proprietate extraordinar, pe o suprafaţă, de numai când spui cifra, foarte imensă. Sătenii au făcut o cerere de intervenţie accesorie în acest dosar, pentru a-şi apăra propriile interese. Avem şi o sesizare penală”, a declarat avocatul Vasilica Coroiu.

Calvarul oamenilor a început în urmă cu un an, de când pe uliţe au început să apară buldozerele. Localnicii au mers în număr mare la Tribunalul Arad. Au fost atât de mulţi, încât n-au fost primiţi toţi în sală, pentru că nu erau destule locuri. „Suntem tare dezamăgiţi. Ne vine chiar să plângem, ne face o adunătură, că am venit la cinema cică. Nu mi se pare o abordare civilizată din partea unui magistrat”, a mărturisit un sătean.

„Procesul merge foarte încet. Avem gospodării, avem case, 8.762 de hectare, această suprafaţă e acoperită cu sentinţă”, a spus un alt sătean. Între timp, locuitorii plătesc impozit pentru terenurile de pe întreaga suprafaţă a satului, în timp ce, anual, APIA plăteşte noilor proprietari peste 800 de mii de euro pentru aceste pământuri.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-sat-intreg-retrocedat-este-un-jaf-de-proportii-la-care-participa-chiar-statul-roman_1284254.html#ixzz3T9K2WzVg

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate