Japonia a dezvăluit joi primul său avion de luptă invizibil

in Extern

Japonia a dezvăluit joi primul său avion de luptă invizibil, au anunțat autoritățile, care prevăd un zbor-test inaugural în luna februarie, relatează AFP, potrivit Agerpres. Agenția de achiziție a Ministerului japonez al Apărării a prezentat avionul de vânătoare X-2, care nu poate fi detectat de către radare. El a fost construit în țară, pe aeroportul Komaki, în apropiere de Nagoya (centru).

japonia-a-dezvaluit-primul-sau-avion-de-lupta-invizibil-358706

Primul zbor al avionului este prevăzut pentru jumătatea lunii februarie, înainte ca el să fie livrat Ministerului Apărării, la sfârșitul lui martie 2017, a precizat agenția de achiziție.

Avionul X-2, pus la punct de către Mitsubishi Heavy Industries, are o lungime de 14,2 metri și o lățime de 9,1 metri. El îi succede avionului de vânătoare F-2, dezvoltat în parteneriat cu Statele Unite ale Americii (SUA). Doar SUA, Rusia și China sunt recunoscute de obicei că au construit și au testat cu succes avioane invizibile, potrivit agenției.

Japonia ar fi cheltuit circa 332 milioane de dolari (304 milioane de euro) pentru a dezvolta avionul.

Primul avion de linie fabricat în Japonia, tot de către Mitsubishi Heavy Industries, a întreprins primul său zbor-test inaugural în noiembrie, un eveniment într-o țară unde această industrie fusese interzisă după cel de-al doilea război mondial.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.