John Leonard Orr, omul care și-a relatat crimele în cărți și nimeni nu l-a prins

in Articole

În urma eșecului testelor de admitere la Academia de Poliție, John Leonard Orr decide să se angajeze într-o unitate de pompieri. Devine un specialist al focului, activând după puțin timp, ca șef de departament și expert în investigarea incendiilor. Încă din anul 1984, California a început sa se confrunte cu un val de incendii, în fața cărora pompierii făceau față cu greu.        Ceea ce nimeni nu a bănuit este faptul că John Leonard Orr era chiar piromanul care le provoca, astfel, în fața propriului modus operandi, expertul găsea foarte repede cauza „accidentului”. Bărbatul alegea cu grijă locurile „bune de ars”, la începutul carierei de piroman, provocând incendii doar în locuri retrase, nepopulate și se folosea de un dispozitiv improvizat cu țigări aprinse învelite în hârtie galbenă și prinse cu o bandă de cauciuc.

La 10 octombrie 1984, este anunțat un incendiu care a izbucnit într-un magazin al centrului comercial din oraș și unde sunt prizonieri patru persoane. Magazinul a fost distrus în totalitate, iar pentru victime nu s-a mai putut face nimic. Printre decedați se afla și un copil de numai 2 ani. Fiind primul incendiu cu victime mortale, anchetatorii au început să investigheze în amănunțit cauzele acestuia. Deși s-a stabilit că de vină a fost un scurt circuit, John Orr insistă că e vorba de o mână criminală. De fapt, piromanul încerca să atragă atenția și evenimentul era unul de proporții, perfect pentru a-și face debutul pe lista criminalilor.

Ulterior, John Leonard Orr publică o serie de cărți în care focul și investigarea lui este tema primordială, una dintre ele „Points of truth”, books(Punctele adevărului), devenind autobiografia sa în care personajul principal este un criminal piroman prins de lege după o serie de incendii, care îngrozește lumea și autoritățile.
Deși colegii de breaslă îi citesc cărțile și observă detaliile uimitoare cu care autorul descrie planul și scenele incendiilor, nimeni nu îl bănuiește de odioasele fapte.

Ultimul incendiu, provocat de către Orr, a fost în anul 1991, când la locul faptei a uitat o amprentă pe un post-it galben. Cei mai buni anchetatori au format un grup de urgență și au hotărât să țină sub observație suspectul, punându-i acestuia un dispozitiv de urmărire sub mașină. Pe data de 4 decembrie, 1991, John Leonard Orr a fost prins încercând să incendieze un depozit și a fost arestat.

În ciuda susținerii nevinovăției, John Leonard Orr a fost condamnat pe viață pentru faptele sale. Terifianta poveste a reprezentat sursă de inspirație pentru scriitori și pentru regizori de film, iar cazul a fost prezentat în cel mai popular serial american de investigații , „Cold Case Files”.
După arestarea piromanului, rata de incendii din California a scăzut cu 90%.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.