Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Judecătoria din Chișinău a decis suspendarea decretului de retragere a cetățeniei în cazul lui Traian Băsescu

in Extern/Stiri online

Traian și Maria Băsescu au solicitat cetățenia Republicii Moldova printr-o cerere depusă în data de 8 martie a anului trecut, iar pe 9 iunie 2016 fostul președinte al R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul.

 În data de  3 ianuarie 2017, actualul președinte al R.Moldova, Igor Dodon, anunța în pagina sa de Facebook:

 „Am semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu.”

 În data de 1 februarie 2017 avocatul lui Traian Băsescu a înaintat către președintele rus o cerere prin care solicita revocarea decretului de retragere a cetățeniei. Pe 6 martie 2017, Igor Dodon a răspuns că a respins cererea, dar nu a motivat juridic decizia. Avocatul lui Traian Băsescu a deschis o acțiune în justiție.

 Ieri, 20 martie 2017, magistrații Judecătoriei Chișinău au decis că Igor Dodon trebuie să prezinte probe în sprijinul decretului. În baza acestor probe se va judeca legalitatea decretului prin care fostului președinte al României i s-a retras cetățenia moldovenească. Termenul la care președintele R.Moldova trebuie să aducă probele solicitate de instanță este 2 mai 2017.

 Până la soluționarea cauzei, instanța a suspendat executarea decretului contestat și Traian Băsescu a rămas cu cetățenia moldovenească. Decizia Judecătoriei din Chișinău poate să fie contestată la Curtea de Apel din Chișinău.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Extern

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web