Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

La doar 16 ani, gimnasta Romaniei este noua campioana a Europei!

in Sport

Tânăra Andreea Munteanu a câștigat finala la bârnă la Europene, în timp ce Marius Berbecar a cucerit şi el o medalie, argintul, la paralele.

După rezultatele slabe din finala de la individual compus, unde Laura Jurcă s-a clasat pe locul 7, iar Diana Bulimar a terminat abia a zecea, astăzi, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier, în Franța, România a cucerit prima medalie.

Andreea Munteanu, în vârstă de doar 16 ani, a primit nota 14.366 pentru evoluția ei pe bârnă din finală, consolidând reputația gimnastelor române ca specialiste ale acestui dificil aparat.

Este al 12-lea titlu european la bârnă cucerit de România. Cele mai multe astfel de victorii le are Cătălina Ponor, care a urcat de patru ori pe prima treaptă a podiumului continental la acest aparat.

Andreea Munteanu mai avea în plamares o medalie de aur la Europene, cucerită anul trecut, la Sofia, cu echipa. Succesul nu este tocmai o surpriză, în ciuda faptului că finala de la Montpellier a fost una abundentă în ratări, sportiva născută la Bustuchin, în județul Gorj, având deja un succes la bârnă în Cupa Mondială.

 

“Stimată domnişoară Andreea Munteanu, Doresc să vă transmit felicitările mele pentru medalia obţinută la Campionatele Europene Individuale de Gimnastică Artistică de la Montpellier. Victoria dumneavoastră confirmă faptul că munca, ambiţia şi determinarea reprezintă secretele reuşitei. Sacrificiul personal este astfel răsplătit, iar dumneavoastră primiţi respectul cuvenit din partea comunităţii. Felicitări pentru tot ce aţi realizat, mult succes în continuare şi rezultate strălucite în viitoarele competiţii sportive”, se arată în scrisoarea transmisă de şeful statulu. CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sport

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate