Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

La doar 7 ani a fost declarată zeița Nepalului. Nu va mai atinge niciodată pământul cu picioarele și nici nu va mai ieși din casă

in Evenimente/Extern/Stiri online

Yunika, are doar 7 ani și a fost declarată zeița Nepalului după ce conducătorul țării și-a dat acordul că fetița este cea mai potrivită pentru a onora zeița frumuseții Kumari, o onoare decisă de adulți și de tradiție și care devine sinonim cu sacrificiul copilăriei.

Desemnarea unei zeițe Kumari (virgină în limba nepaleză) este o tradiție veche de secole în Nepal. Cea mai tânără Kumari a avut doar 5 ani și pentru această onoare copilele trebuie să îndeplinească 32 de criterii stricte printre care „sa aibă un piept de leu”, „coapse de caprioară”, ”voce cristalină” și mai ales să treacă o probă a groazei. Fetița este închisă într-o cameră cu tauri morți și se consideră că a trecut proba dacă NU plânge.

Noua zeiță Kumari este Yunika. Are doar 7 ani și potrivit tradiției va fi venerată de întreaga țară. Părinții copilei au renunțat la slujbe pentru a-și servi fiica, mai ales că o zeiță Kumari nu poate atinge pământul su picioarele niciodată și trebuie purtată în brațe peste tot. De asemenea, este interzisă ieșirea zeiței din casă, cu excepția evenimentelor de mare amploare, precum organizarea unui festival tradițional.yunika-jpg2

„A fost foarte greu să ne decidem dacă îi permitem sau nu să devină Kumari. O să ne lipsească foarte mult, dar este un privilegiu ca fiica noastră sa fie o Kumari și sperăm că așa putem ajuta păstrarea tradițiilor și a unei perioade de aur a culturii noastre”, a declarat tatăl fetiței, Pratap Man Shrestha pentru AFP. Mama lui Yunika își arată îngrijorarea față de faptul că fetița sa va fi privată de copilărie, dar se consolează cu ideea că ”indiferent ce va cere copilul, păpuși sau jucării, îi vor fi aduse”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate