La multi ani, MAESTRE! Mitică Popescu, la 79 de ani: „Azi n-aş mai încerca să ajung actor”

in ShowBiz

La 79 de ani, maestrul a oferit un interviu neconvenţional. Sincer ca întotdeauna, Mitică Popescu mărturiseşte că, dacă s-ar mai naşte o dată, n-ar mai alege o carieră în teatru.

12717743_719101521525843_360122075270051229_n

Cum e viaţa unui mare actor la pensie? Vă ajung banii pentru un trai decent?

Foarte bună atât timp cât eşti sănătos… Dacă mi-a dat Dumnezeu zile să prind şi pensia şi să o consum mulţi ani de acum încolo, e perfect. Cât despre bani, depinde… De fapt, despre asta nici nu se discută.

Dacă aţi fi din nou tânăr, aţi alege tot cariera de actor?

În primul rând, e imposibil şi nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă m-aş mai naşte o dată… Dacă ar fi condiţiile de astăzi pentru actori, nu cred că aş mai încerca această experienţă. Însă îndrăgesc şi respect foarte tare profesia de actor, la fel cum i-am iubit şi i-am respectat întotdeauna pe spectatori…

Mai ţineţi legătura cu prietenii din copilărie şi din tinereţe, vă mai caută?

Ne-am mai întâlnit doar întâmplător. De fapt, profesia m-a şi despărţit de ei. După ce am terminat facultatea, am plecat la Piatra-Neamţ şi într-un târziu am venit în Bucureşti, iar fiecare a avut drumul lui în viaţă şi nu ne-am mai văzut. Mai primesc câte un telefon la ziua onomastică şi îi sun şi eu la ocazii pe cei cărora le mai ştiu numărul de telefon.

Cu înţelepciunea dvs., ce aţi face dacă aţi fi o zi preşedintele României?

Să mă ferească Dumnezeu! Nu mă interesează politica. Nici măcar preşedinte de sindicat în teatru n-am vrut să fiu, deşi am avut ocazia. E treaba fiecărui actor dacă vrea să facă politică, este o chestiune de opţiune.

Continuarea interviului, pe ziarulring.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.