Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lacul Albastru din Romania, unic în Europa și chiar în lume! Cum s-a format lacul care isi schimba culoarea

in Turism

Apa lacului are o concentraţie destul de puternică de sulf.

La doar trei kilometri de orașul Baia Sprie, în județul Maramureș, se află Lacul Albastru, unic în Europa și chiar în lume, datorită proprietății de a-si schimba culoarea in funcție de anotimp, poziția soarelui și de temperatura apei.

În anotimpul primăvara, lacul are culoarea de la nuanțe de albastru deschis până la cele de albastru închis.

Vara este verde închis, uneori cu reflexe de smarald, iar toamna devine verde închis și uneori maro.

În afară de cele menționate mai sus, legat de culoarea lacului, nu există o altă explicație științifică cu privire la aceste schimbări.

Lacul s-a format intre anii 1919-1920, după prăbușirea unei galerii de mină de pe filonul Domnișoara, iar compușii sulfuroși s-au dizolvat în apă.

Apa lacului are o concentraţie destul de puternică de sulf, de 7,8 grame la litru, iar ph-ul apei este de 4.

Cu toate că în lac nu trăieşte nicio vietate din cauza sulfului şi cuprului, apa nu este periculoasă pentru cei care înoată în el.

Adâncimea lacului ajunge până la 4 metri, iar distanta dintre cele doua maluri este de 50 de metri.

Lacul Albastru a fost declarat rezervație naturală încă din anul 1977, fiind în grija Administrației Parcului Natural Munții Maramureșului, informează greatnews.ro.

Sursa: infoalert.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate