Beciuri domnești descoperite în Râmnicu Sărat de arheologii chemați să inspecteze zona craterului format pe drumul European 85

in Articole/Diverse/Stiri online

La începutul lunii februarie o mașină era înghițită de un crater format pe DE 85 în localitatea Râmnicu Sărat. Imaginea mașinii care a fost înghițită de șosea a fost vizualizată de zeci de oameni și a făcut înconjurul României.
Drumarii au crezut inițial că mașina s-a prăbușit într-o pivniță veche, dar după ce au scos mașina din groapă, inspectând zona și-au dat seama că trebuie chemați în ajutor arheologii deoarece întreaga zonă era străbătută de beciuri.
Cercetarea arheologică a fost avizată de Ministerul Culturii, pământul a început să fiie scos din groapă și acum arheologii cred că este vorba despre un lanț de beciuri domnești din vremea domniei lui Constantin Brâncoveanu.
Una dintre sursele proverbialei bogății a domnitorului care a iubit meleagurile Buzăului, au fost plantațiile viticole și este normal ca cel numit de turci „Prințul de aur” să aibă o rețea de beciuri pentru păstrarea licorii bahice.

Mai greu este pentru vehiculele care vin din Moldova către Buzău și care circulă pe o rută ocolitoare(prin vestul orașului), de mai bine de o luna.
Pentru a permite arheologilor să lucreze în siguranță, este posibil ca traficul greu dinspre Buzău spre Moldova să fie deviat. (foto:Viața Liberă)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play