Laptele e o sursă de energie şi de nutrimenţi

in Educational/Sanatate

smoothie_ananas_soia

Laptele, reprezintă o adevărată sursă de energie, conţine şi 15 nutrimenţi esenţiali, care lucrează împreună pentru sănătatea organismului.

1.Proteinele contribuie la formarea şi întreţinerea ţesuturilor, inclusiv a oaselor. Ele ajută la formarea anticorpilor, care luptă contra infecţiilor.

2.Glucidele constituie principala sursă de energie pentru celulele organismului.

3.Vitamina A este benefică pentru sănătatea ochilor, asigurând şi o bună acuitate vizuală pe timp de noapte. Ea este în acelaşi timp esenţială pentru sănătatea pielii, a părului, dinţilor şi gingiilor. Măreşte rezistenţa la infecţiile respiratorii şi ajută la funcţionarea normală a sistemului imunitar.

4.Vitamina D contribuie la utilizarea maximă a calciului şi fosforului, care sunt necesare pentru a avea oase şi dinţi sănătoşi.

5.Tiamina (vitamina B1) stimulează pofta de mâncare şi creşterea, asigură buna funcţionare a sistemului nervos, a muşchilor şi a inimii. Ajută la transformarea glucidelor în energie.

6. Riboflavina (vitamina B2) stimulează creşterea, îmbunătăţeşte starea de sănătate a pielii, părului şi unghiilor.

7.Niacina (vitamina PP) este esenţială în creştere şi dezvoltare. Menţine starea de sănătate a sistemului digestiv şi a celui nervos.

8.Vitamina B6 (pirodoxina) contribuie la buna asimilare a proteinelor şi grăsimilor. Contribuie la producerea globulelor roşii şi a anticorpilor necesari în lupta contra infecţiilor.

9.Vitamina B12 (cobalamina) contribuie la formarea şi regenerarea globulelor roşii, menţine starea de sănătate a sistemului nervos şi a celui digestiv.

10.Acidul pantothenic (vitamina B5) previne infecţiile prin mărirea capacităţii de formare a anticorpilor, ajută la transformarea glucidelor şi lipidelor în energie.

11.Acidul folic participă la formarea globulelor roşii şi acţionează preventiv împotriva anemiei. Oferă protecţie împotriva paraziţilor intestinali şi a toxinelor alimentare.

12.Calciul menţine starea de sănătate a dinţilor şi oaselor, asigură bătăile regulate ale inimii, contracţiile muşchilor, buna funcţionare a sistemului nervos şi coagularea normală a sângelui.

13.Magneziul contribuie la menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos şi preântâmpină atacurile de inimă. Menţine starea de sănătate a dinţilor, împiedică formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali şi biliari.

14.Fosforul asigură starea de sănătate a dinţilor şi a gingiilor. Asigură energia şi vigoarea organismului, precum şi buna lui funcţionare.

15.Zincul favorizează creşterea şi capacitatea mentală, joacă un rol important în creşterea şi regenerarea ţesuturilor

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*