Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Laszlo Tokes arborează steagul Ardealului, în centrul orașului Oradea!

in Evenimente

Europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo anunţă un eveniment simbolic pentru joi, 20 aprilie, când se aniversează 98 de ani de la intrarea în Oradea a trupelor române.

În aceeași zi, la Oradea, autorităţile române vor celebra momentul intrării trupelor române în oraș în 1919, moment ce a continuat prin instalarea administraţiei româneşti.

Tőkés László anunţă arborarea drapelului Ardealului pe balconul biroului parlamentar din Oradea, la ora 12:00. Recent, gruparea politică prezidată de Tőkés László s-a arătat lezată că, de 15 martie, Jandarmedia a amendat manifestanţii maghiari ce sărbătoreau Ziua maghiarilor de pretutindeni pentru faptul că arborau steagul Transilvaniei.

Tőkés şi colegii săi condamnă atitudinea autorităţilor române din Cluj, în condiţiile în care, arată aceştia, simbolul heraldic al Ardealului este inclus în Stema Naţională a României, potrivit bihon.ro.

Tot recent, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, prezidat de Tőkés, a prezentat „Monitorul transilvănean” – publicaţia proprie ce inventariază acte pe care le defineşte ca fiind „manifestări antimaghiare în România, în perioada 2014 – 2016″. Publicaţia a fost tipărită în maghiară, engleză şi română.

Intrarea trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, a fost un moment salutat la acea vreme de întreaga populaţie a Oradiei, formată cu precădere din cea maghiară şi maghiaro-evreiască, sub spectrul temerilor generate de regimul comunist al lui Bela Kun, ce a urmat revoluţiei bolşevice.

Orădenii de la acea vreme se temeau că bolşevicii lui Kun vor cuceri Oradea şi le vor confisca averile, în consonanţă cu ideologia bolşevică – ce făcea din burghezie duşmanul său de clasă. Primarul de la acea vreme, Rimler Karoly, a fost cel care l-a întâmpinat pe gen. Moşoiu cu pâine şi sare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate