Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

LECTURA DE WEaKness care cere un END. Joaca de-a Dumnezeu. Bani în plic și sacoșa de rafie a bunicii cu găini și ouă

in Articole

România trece prin una dintre cele mai intense crize din ultimii ani: SISTEMUL MEDICAL. E practic la pământ după ce tot mai mulți angajați în slujba sănătății noastre au fost prinși cu mâța-n sac. Nu vorbim de bieții oameni care au fost la un pas de moarte, infectați de viruși intraspitalicești pentru că un domn Condrea, un nimeni pentru România până astăzi, a ales să facă avere de milioane de euro pe seama bolnavilor și a lacrimilor soțiilor, mamelor, fiilor, care își plângeau muribunzii. Vorbim poate de cel mai periculos flagel al României, și anume medicii care se joacă de-a Dumnezeu, care pun pe seama banilor sănătatea și chiar viața oamenilor.

Cel mai recent caz este al medicului-șef de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Sf. Pantelimon din București, un medic care a decis să dea viață și să o ia în același timp după criterii personale. Numai oamenii care ”meritau” primeau medicamente, în special tinerii cu șansă la viață, în timp ce o rudă a dânsei de 88 de ani a fost tratată bine-mersi cu tratamentul de sub cheie. Ce a făcut această doamnă să aibă un așa privilegiu dumnezeiesc să decidă dacă bunicii noștri, cei care cu dragoste și blândețe își așteaptă nepoții în prag, ar trebui să moară? Banii. Au ieșit la iveală informații potrivit cărora, șefa tuturor era de fapt cobaiul unei firme farmaceutice, de la care primea șpagă pentru a crește vânzările la respectivele medicamente.

Șpaga în România este ca pâinea. Se dă oricui o cere pentru că îi este ”foame”, se pune la orice masă (birou), în plic sau sub formă de diferite pomeni (cadouri). Fie că vorbim de sume colosale, în euro mai nou, fie de săraca bunicuță cu pensie de câțiva lei, care jumulește câteva găini și strânge ouă o săptămână pe care le împachetează frumos într-o sacoșă de rafie cu destinația ”medic”, toate acestea înseamnă șpagă, adică motivul pentru care noi toți oferim posibilitatea unor oameni să devină criminali. Dacă nu ucid bolnavi, ucid simțuri umane, bunul simț, educația și civilizația.

Facem parte din partide, organizații și din păcate tragediile fac oamenii să se apropie. #Colectiv a dat jos puterea politică, atât de puternici suntem! De ce nu se înființează și partidul ANTIȘPAGĂ? Fenomenul ăsta durează de o viață, iar în România este mai intens decât în orice altă țară din Europa. Că nu se face cu o floare primăvară? Ba se face și cu un fir de iarbă îngrijit corect.

In memoriam Vasile Gheorghiță (tatăl bunei mele prietene, care a murit pe un pat de spital)

sursă foto: pictor, Călin Bogătean (Bătrână pe prispă)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate