Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

LECTURA DE WEEKEND. Efectele showbiz-ului în politică. Clotilde Armand

in Articole

Acest articol nu contestă pregătirea, cariera, devotamentul sau proiectele politice. Articolul își propune să analizeze împrejurările în care nasc vedete pe scena politică din România.

Showbiz-ul, acest domeniu devenit industrie, specializat în fabricarea de vedete peste noapte tinde să acapareze chiar și politica. Dacă primele premize există încă de la Elena Udrea, acum showbiz-ul evoluează și transformă necunoscutul în vedetă politică. Clotilde Armand, o doamnă din București cu nume străin, inspirat din vremurile Micului Paris, de fapt născută și educată în Franța și în cele mai prestigioase școli din SUA, este brusc pe buzele tuturor, în miezul scenei politice din România.

Dacă suntem obișnuiți ca mai marii politicienii, care ne conduc, să îi cunoaștem prin prisma faptelor politice pe care le fac, fie ele și negative, Clotilde Armand rupe barierele și se face cunoscută pe marginea scandalului alegerilor electorale 2016, un scandal în mijlocul căruia femeia pare mai degrabă așezată intenționat. ”Eu însămi l-am susţinut mereu pe Nicuşor, dar niciodată nu m-am gândit să intru în politică, nu era lumea mea, aşa gândesc profesioniştii din business”, mărturisește Clotilde pe pagina sa personală, într-o scurtă descriere.

S-a căsătorit cu un matematician român și s-a îndrăgostit de România. A făcut carieră, departe de scena politică, actualmente fiind director general la o firmă din București, unde are 200 de subalterni și un ”salariu consistent”, după cum Clotilde însăși afirmă, se cunoaște cu Nicușor Dan de 20 de ani și l-a susținut întotdeauna fără a se implica, iar astăzi este dispusă să renunțe la tot pentru ”pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă şi cinstită a Bucureştiului în echipa Uniunii Salvaţi Bucureştiul”.

Candidez din partea partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul al lui Nicuşor Dan la Primăria Sectorului 1, unde locuiesc, lucrez, unde copiii mei se duc la şcoală. Sunt convinsă că echipa USB poate face o treabă infinit mai bună la Primăria Sectorului 1 decât politicieni fără consistenţă şi personalitate, care nu au exersat altă meserie în afara de politicieni de profesie. (…) Pe mine ca franţuzoaică mă scandalizează că românii sunt nevoiţi să aleagă între astfel de personaje”, afirmă Clotilde pe pagina sa personală.

Spre deosebire de o altă doamnă victorioasă pe scena politică din România, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, Clotilde Armand nu se poate lăuda cu experiență în politică. Partidul pe care îl susține nu are niciun an de când s-a înființat, iar acțiunile politice ale Clotildei sunt zero, dacă eliminăm candidatura la primăria sectorului 1. Bineînțeles, există un început pentru orice profesionist, iar în cazul franțuzoaicei este unul vulcanic. Sub aspectul nedreptății, încă nedovedită, Clotilde Armand este victima politicii, aceeași pe care dorește să o practice și să o schimbe, dar și cea mai nouă imagine a showbiz-ului, imagine aruncată la rumegat românilor și venită la pachet cu alegerile electorale.

Nu se găsesc prea multe informații despre Clotilde Armand, cu excepția celor pe care ea însăși le furnizează, semn că franțuzoaica a dus o viață liniștită și demnă. Soțul ei în schimb, Sergiu Moroianu, este ceva mai celebru. Bărbatul este un geniu matematic, educat în Massachusetts, care a renunțat la faima din America pentru a face cercetare în România.

Cam în 90% dintre fotografiile existente pe internet, Clotilde afișează un zâmbet larg, molipsitor și aparent nevinovat, dincolo de care se poate aprecia lipsa de experiență politică, dar are planuri mărețe pentru o mai bună administrare a Bucureștiului sub tutela USB. ”Acum Nicuşor Dan a trecut la un alt nivel, şi are nevoie de o implicare substanţială a profesioniştilor pentru transformarea în bine a Primăriei Bucureşti. Eu sunt manager şi mă indignează proasta administrare care iţi sare în ochi când ai de-a face cu autorităţile publice”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate