Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

LECTURA DE WEEKEND. Legenda firului roșu al destinului sau cum îți găsești jumătatea

in Articole

Indiferent de drumul pe care alegi să mergi, îți este destinat ”ceva” sau ”cineva”. Nimic nu e întâmplător și în spatele oricărei împrejurări stă o forță nevăzută mai puternică decât propria ființă, care îndrumă oamenii pe căile destinului lor deja scris. Vorba bătrânească ”Ce ți-e scris în frunte ți-e pus!” sau ”Fiecare copac își are umbra lui pe pământ!”, pare să aibă rădăcini în legenda japoneză a firului roșu care leagă destinele și indiferent de căi și obstacole vei ajunge acolo unde ți-a fost predestinat.

Legenda firului roșu datează de mii de ani și a luat naștere după o întâmplare considerată reală în cultura asiatică. Mitul spune că oamenii predestinați sunt legați de un fir roșu, invizibil. Un împărat puternic, tânăr și cam tiran căuta o soție demnă să îi fie alături. După ani în care tânărul nu a fost cucerit de nicio fecioară, a decis să apeleze la o vrăjitoare despre care se spunea că poate vedea firul roșu al destinului. Vrăjitoarea l-a dus până într-un sat sărăcăcios și s-a oprit în fața unei femei care ținea un bebeluș în brațe. ”Aici se termină firul destinului tău”, îi spune vrăjitoarea. Împăratul se înfurie și spune că este imposibil ca o țărancă să îi fie consoartă, împinge femeia cu brutalitate, făcând ca bebelușul să cadă și să se rănească pe frunte, iar vrăjitoarei îi este tăiat capul.

Mulți ani mai târziu, împăratul, încă necăsătorit, s-a lăsat pe mâna unui om de încredere de la curtea regală, care i-a recomandat să ia de soție pe fiica unui general de armată, o femeie neasemuit de frumoasă. Împăratul acceptă și în ziua nunții în fața altarului stătea o tânără cu chip angelic și cu o cicatrice pe frunte. Era acel copil care a căzut din mâinile țărancei când a împins-o, acel copil unde se termina firul roșu al destinului, după cum i-a indicat vrăjitoarea.

Morala legendei este că indiferent de căile destinului, mereu vei ajunge acolo unde trebuie, indiferent de decizii, întotdeauna omul ajunge să se confrunte cu ceea ce îi este predestinat. Multe mărturii în acest sens au existat de atunci și până acum, toate spunând că există acolo ”ceva”, o divinitate care scrie cartea destinului fiecărui om în parte. În schimb, psihologii contrazic și spun că totul există la nivelul creierului, că destinul este influențat de deciziile personale luate într-un anumit context social.

”Destinul conduce o jumătate din viaţa fiecărui om, iar caracterul cealaltă jumătate”. (Alfred de Vigny)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate