Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

LECTURA DE WEEKEND. Prietenul meu, vampirul

in Articole

Cu toții cunoaștem legenda vampirilor care secătuiesc trupuri de sânge și viață în folosul unei eternități și a tinereții. Vampirii însă trăiesc printre noi, sunt rude, prieteni, cunoștințe sau chiar partenerul de viață, sunt vampiri energetici care prin natura lor sug energiile pozitive ale celorlalți. Intervine bineînțeles puterea supremă a omului, aceea de a alege alți oameni cu care să împartă casa, viața, patul etc, însă niciodată nu vei ști ce se ascunde dincolo de o înfățișare blândă și cuvinte mieroase. Vampirismul energetic se manifestă într-o relație deja ajunsă la un anumit nivel cunoaștere între persoane și de cele mai multe ori nu se poate elimina, în cel mai bun caz se poate evita.

Vampirul energetic se definește prin a fi o persoană apropiată, care conștient sau nu, te va pune mereu într-o lumină slabă, pe o treaptă inferioară a societății, îți va aduce argumente să nu te bucuri, să nu te simți împlinit, să fii pesimist. Dacă te bucuri că te-ai angajat pe un super salariu, prietenul tău vampirul, îți va spune că nu vei primi salariul la timp. Dacă trăiești emoțiile unei căsătorii, vampirul îți va aduce aminte de procentajul mare al divorțurilor din lume. De obicei sursa unui astfel de comportament este invidia, deși prietenul tău vampirul îți va spune că e doar realist.

Mult mai periculos este acel vampir energetic care face parte din familia ta. Aici secătuirea de energie și inducerea unei stări depresive au mult mai mult succes tocmai din cauza statului vampirului. Face parte din familie și automat reprezintă un atu în fața vulnerabilității tale. E acea rudă care niciodată nu va lăuda succesul tău, va găsi întotdeauna ceva negativ în deciziile și acțiunile tale, te va convinge cu măiestrie că nu ești bun de nimic.

Psihologia definește 7 tipuri de vampiri sociali. Vampirul neputinței, acel om care te convinge că niciodată nu vei reuși în nimic. Vampirul invidiei, acea persoană care în fața succesului tău te va ataca spunând că ai ajuns unde ești pentru că ai avut noroc, pentru că ai ales căi necinstite. Vampirul greșelii va fi mereu fericit pentru eșecul oamenilor. Vampirul conflictelor este considerat unul dintre cei mai periculoși și rafinați. El are o măiestrie aparte în a manipula oamenii și a stârni conflicte între ei. Vampirul binelui este cel mai greu de detectat. El aparent ajută oamenii și întotdeauna va avea planuri ascunse, ori va aștepta cuminte până își va cere ”datoria cu dobândă”. Vampirul aroganței este atotștiutorul. Are mereu dreptate și nu se va opri până nu te trage și pe tine de partea lui. De asemeni, se bucură de eșecul celorlalți. Vampirul victimizării este acel om căruia îi place drama și mai ales să te facă parte din ea. Te va bombarda cu veșnica lui suferință și inevitabil îți va stârni mila, dar îți va suge și toată energia.

Este inevitabil să nu trăiești lângă astfel de oameni, uneori chiar noi suntem vampirii altor persoane, de cel mai multe ori devenim astfel inconștient. Vorbim însă de oamenii care sug energia și se hrănesc cu vulnerabilitatea altora în mod voit, după un plan bine pus la punct pornit din propria frustrare și finalizat când ”victima” ajunge pradă pastilelor antidepresive, ori singură între patru pereți. Vampirii sociali nu pot fi exterminați, însă îi poți evita într-o oarecare măsură. Primul pas este detectarea lui corectă și aici nu sunt importante doar faptele ci și simțurile tale. Instinctul, felul în care te simți în prezența cuiva, chimia dintre voi sunt factori care trebuie să determine alegerea. Odată depistați, încearcă pe cât posibil evitarea lor, fii conștient de prezența lor și puternic în fața unui posibil atac energetic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate