Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legatura dintre boli si nivelul nostru de aciditate

in Sanatate

Legatura dintre boli si nivelul nostru de aciditate sau alcalinitate este evidenta. Cel care a fondat o intreaga teorie si practica pe aceasta tema, fondatorul a ceea ce se numeste Noua Biologie, este renumitul doctor american Robert Young.

Noua Biologie afirma că la baza celor mai multe boli se află o singură cauză, acidifierea organismului.

Biologia veche fondată de Louis Pasteur are la bază teoria că bolile în general sunt cauzate de agenţi patogeni, care atacă organismul din exterior.
Dr Robert Young cercetător şi biolog celular american după zeci de ani de cercetare a ajuns la concluzia ca atunci când nivelul de acizi – baze în organism este într-un echilibru sănătos, agenţii patogeni nu pot să pătrundă şi să supravieţuiască în el.

Să ne comparăm corpul cu un acvariu. Gândiţi-vă cât de important este menţinerea lichidelor din corp cât mai curate, că doar „ înotăm” în acestea zi de zi. Aproape 70% din corpul uman este compus din apă.

Închipuiţi-vă că în acest acvariu peştii sunt celulele şi organele Dumneavoastră şi ele se află în lichidul care transportă elementele nutritive şi elimină toxinele.

Acum închipuiţi-vă că acest acvariu este aşezat lângă o maşină şi toba de eşapament este aşezată lângă filtrul pompei care alimenteză apa cu oxigen. Apa se va umple cu monoxid de carbon, astfel nivelul pH-ului alcalinizat va fi redus şi se va forma un mediu acidulat, punând în pericol sănătatea „peştilor” şi a celulelor Dumneavoastră.

Ce se întâmplă când introducem în acvariu prea multă mâncare sau alimente necorespunzătoare (alimente care produc acidifiere, de exemplu: produse lactate, zahăr şi proteine de origine animală) şi peştii nu pot mânca sau digera întreaga cantitate şi restul începe să se descompună şi să putrezească. La descompunerea alimentelor se formează elemente toxice acidulate şi alte elemente chimice iar acest proces are ca rezultat şi mai multe produse secundare acidulate care modifică nivelul optim bazic.

Acest exemplu era menţionat numai ca să exemplificăm cum tratăm lichidele noastre interioare zi de zi. Le poluăm cu poluarea aerului, cu fumatul, cu medicamente, cu prea multe alimente acidulate şi numeroase alte păcate, care răstoarnă echilibrul lichidelor noastre interioare alcaline.

Câţiva dintre noi posedă un acvariu (corp) care abia mai poate fi întreţinut, totuşi reuşim să trecem peste o nouă zi, producând disfuncţii de echilibru din ce în ce mai grave, până când dărâmarea organismului devine inevitabilă şi suntem slăbiţi de simptomele cronice, deranjante şi neliniştitoare.
Nivelul pH-ului lichidelor noastre interioare are efect asupra fiecărei celule din corp. Organismul nu poate tolera excesul de acizi. De fapt întregul proces de metabolism este condiţionat de mediul interior alcalin echilibrat.

Un mediu mult prea acidulat, roade ţesuturile, pătrunzând în cele aproape 95000 km de vene, artere şi capilare precum acidul în marmură. Dacă acest proces rămâne neobservat toate activităţile şi funcţiile la nivel celular vor fi îngreunate şi blocate, începând de la bătăile inimii până la impulsurile nervoase lansate de creier.

Ca o sinteză putem observa că acidificarea are efect asupra întregii vieţi şi duce la numeroase boli.

Cateva boli si aciditatea
Obezitate, ingrasare

Poate cea mai cunoscuta descoperire a dr. Young este legata de obezitate. El a descoperit ca grasimea este una din cauzele supra acidifierii. Corpul depune si parcheaza acizii produsi in celulele grase, prin asta organismul lupta sa se apere de acid. Practic organismul ia acizii de pe organele vitale si ii depune la exterior. Grasimea salveaza de fapt viata dvs. Mai multa grasime nu este altceva, decat un raspuns al organismului la o alimentatie si un mod de viata acid. Daca neutralizam acidul nu o sa mai fie nevoie de grasimea adunata, organismul automat va incepe sa scape de acid.

Probleme de inima si circulatie, tensiune mare, colesterol ridicat

Corpul produce grasimi sa neutralizeze acidul, prin asta apara sistemul circulatiei (Venele). Grasimea se depune pe artere si de aici apare tensiunea arteriala mare, densitatea venelor se diminueaza. Cand eliminam acidul din organism, ne detoxifiem si ne hranim cu materiale vitale alcaline, atunci tensiunea si colesterolul isi vor reveni la valorile normale. Este un proces foarte simpul si care si da rezultate.

Oboseala cronica
Oboseala este unul dintre cele mai des intalnite simptome ale acidifierii organismului. Acidul produs de corp si substantele otravitoare reduc producerea de celule albe in organism si asimilarea mineralelor, din cauza caruia se reduce capacitatea organismului de a produse enzime si hormoni. Asta impiedica regenererea celulelor si producerea energiei. Rezultatul este oboseala, rezistenta redusa si sensibilitate generala. Oboseala este simptomul hiperaciditatii.

Candida si alte ciuperci, infectii bacteriene
Starea acida este locul atragator a ciupercilor, mucegaiului sau a bacteriilor. Atentioneaza ca corpul este in distrugere asa ca ele apar si intervin in distrugere. Acestea sunt vietati care ne folosesc alimentele, ne iau energia, pe deasupra ne incarca organismul cu substante nocive, acidifiind in continuare organismul. Solutia este: eliminatarea starii acide, aducerea lor in mediu alcalin, unde bacteriile nu pot rezista.

Boli ale pielii, urticariile

Pielea este al trelea rinichi, are rol de filtrare. Corpul elimina acidul si prin piele. Tot ceea ce se intampla in interior se reflecta si exterior. Daca este hiperaciditate, pielea nu reuseste sa se descurce cu eliminarea acidului, apar urticarii sau schimbarea nuantei pielii (pete).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate