Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legea antifumat modificată de senatori. Se poate fuma și în spații închise

in Evenimente/Stiri online

Senatorii au decis că legea antifumat va fi modificată prin definirea spațiului închis în care se interzice fumatul. Astfel, rămâne ilegal aprinderea unei țigări în toate spațiile care au tavan și pereți de jur împrejur, dar se poate fuma în locuri special amenajate, izolate și corect inscripționate. „Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă„, se arată într-un amendament propus de Comisia juridică, adoptat în plen cu 76 de voturi „pentru”.

Fumătorii din spitalele psihiatrice vor beneficia de un spațiu complet izolat, destinat exclusiv fumătorilor. Același lucru este permis și localurilor care pot amenaja locuri și terase speciale pentru fumători, cu condiția ca acestea să fie izolate și corect inscripționate. „Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop„, prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate.

Noile prevederi ale legii antitabac au trecut de Senat și urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional. În mai multe țări din Europa, locurile speciale pentru fumătorii, ca spații izolate în localuri, au fost definite în legea antifumat, încă de la intrarea acesteia în vigoare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate