Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legea care reduce programul de muncă. Vinerea vor fi obligatorii doar 6 ore

in Evenimente/Stiri online

Un nou proiect de lege prin care propune ca orele de muncă săptămânale să fie reduse de la 40 la 38, fără a fi afectat salariul. Astfel, orice angajat cu normă de 8 ore pe zi, ar putea lucra în același orar de luni până joi, iar vineri să fie obligat să presteze doar 6 ore.

De asemenea, se oferă posibilitatea angajatului de a-și programa cele 38 de ore săptămânale în funcție de necesitățile acestuia, dar și ținând cont de specificul firmei pentru care lucrează, care trebuie să fie de acord cu orarul propus de angajat. ‘‘Scopul primordial al propunerii legislative este acela de a sprijini salariaţii în lupta lor cu stresul inerent de zi cu zi, prin consolidarea programului de relaxare, dar nu în detrimentul muncii”, explică inițiatorii proiectului.

Pe de altă parte, susțin că unul dintre motivele proiectului de lege este îmbunătățirea ”sănătăţii fizice şi mentale a salariaţilor inducându-se, deopotrivă, starea de bine şi optimismul, lucruri care se vor materializa pozitiv prin creşterea calităţii şi productivităţii muncii”. De asemeni, sunt vizate și persoanele care au copii mici și prin reducerea programului de muncă ar avea mai mult timp pentru aceștia.

Compania suedeză Filimundus a redus programul de muncă zilnic la 6 ore și după un an de experiment conducerea firmei asigură că a crescut productivitatea în mod surprinzător, deoarece angajații sunt mai liniștiți și nu mai resimt stresul și presiunea muncii de zi cu zi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate