Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legea privind securitatea cibernetică a României, declarată neconstituțională

in Informatica

Comisia pentru apărare, Comisia pentru tehnologia informației și Comisia juridică au decis să facă un raport comun de respingere a acestei legi, după ce Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională în ansamblul ei.

“Suntem într-o procedură impusă de declarare ca neconstituțional a acestui proiect, deci nu se poate decât respinge acest proiect. Discutăm strict de o procedură impusă de neconstituționalitate”, a spus în plenul Camerei președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

Deputatul PNL Daniel Iane a menționat că această lege a trecut în mod tacit prin Parlament și. dacă nu era PNL care să o atace la Curtea Constituțională. “astăzi aveam mai puține drepturi, mai puține libertăți, mai puțină democrație”.

“Nu există alt deznodământ decât respingerea acestei legi, pentru că nici măcar de amendamentele pe care le-am lucrat la comisie nu s-a ținut cont. Respingerea este singura concluzie pe care o putem trage”, a arătat Iane.

Deputatul PSD Sorin Iacoban a precizat că proiectul de lege are ca obiect reglementarea activității în domeniul securității cibernetice, o componentă importantă a securității naționale a României, precum și obligațiile persoanelor juridice de drept privat și de drept public privind protejarea infrastructurii cibernetice.

“Avem nevoie de o lege a securității cibernetice în contextul geopolitic actual, dar să știți că trebuie să ne gândim de două ori, că niciodată nu trebuie să aducem atingere drepturilor și libertăților cetățenești”, a spus Iacoban.

sursa: onlinereport.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Informatica

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate