Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legenda “Du-mă mama la Sovata…” şi de unde vine ea

in Turism

„Du-mă, mama, la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata!”. Este o vorbă cunoscută de mai toată lumea. De unde provine o ştiu doar cei care înţeleg cu adevărat ce fel de tratamente medicale au loc în staţiunea mureşeană. Recunoscută pentru peisajele superbe, pentru Lacul Ursu şi bazinele cu apă termală, staţiunea Sovata atrage an de an zeci de mii de turişti.

646x404 (2)

Staţiunea Sovata este renumită pentru tratamentele menite să trateze infertilitatea, iar odată ajunşi acolo veţi găsi foarte multe cupluri care vor să-şi rezolve această problemă. La o primă căutare pe internet, veţi afla cel fel de tratamente oferă hotelurile din staţiune, cât durează aceste tratamente şi cât de costisitoare sau nu, sunt scrie adevarul.ro

Dacă aţi crezut că cei care au inventat vorba “Du-mă mama la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata” au inventat doar câteva cuvinte care să rimeze, ei bine, dacă întrebaţi localnicii şi nu numai, această vorbă are la origine o legendă locală. Se ştie că în zonă era la un moment dat o cazarmă militară, cu tineri frumoşi, pe care îi întâlneau doamnele care ajungeau la Sovata.

Vorba este veche, de la începutul secolului trecut. Pe atunci nu existau centre care să trateze problemele de infertilitate. Cei care ajungeau la Sovata observau că nămolul, în combinaţie cu apa sărată, aveau efecte benefice şi îi ajutau pe tineri să procreeze. Ei bine, există şi o legendă. Se spune că în zonă era o cazarmă militară, iar femeile singure care ajungeau la Sovata, în timpul liber se întâlneau cu militarii şi astfel în urma tratamentului cu apă sărată şi a nămolului, creşteau foarte mult şansele ca acestea să aibă copii” ne povesteşte medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu

“Tratamentele de la Sovata sunt 100% naturale”

Puterea locului se explică prin apele sărate şi nămolul sapropelic peloidogen din Lacul Ursu, recunoscute pentru proprietăţile lor tămăduitoare, atât în sfera afecţiunilor ginecologice, cât şi în tratarea altor boli.   “Proprietăţile apei sărate şi ale nămolului: au un puternic efect antiinflamator în sfera genital, un efect de îmbunătăţire a calităţii edometrului, de îmbunătăţire a calităţii ovocitelor.

Tratamentele cu nămol şi cu apă sărată se recomandă în primul rând pentru stimularea fertilităţii naturale, chiar şi pentru cuplurile care au hipofertilitate sau la prima vedere nu au nicio problemă. Sunt indicate tratamentele şi pentru pregătirea unei reproduceri umane asistate, adică pentru inseminare intrauterine de spermă sau fertilizare in vitro. La Sovata se pot trata infecţii cronice pelviene, salpingite cornice – când trompele sunt înfundate, dar şi alte infecţii ale zonei pelviene.

Se tratează şi simtomele premenopauzei şi ale menopauzei” explică medicul ginecolog George Ştefan Vasilescu Sovata este recomandată pentru tratarea afecţiunilor ginecologice, ale aparatului locomotor, afecţiunilor cardiovasculare, digestive şi endocrine, precum şi pentru tratarea stărilor post-traumatismale. Până la dezvoltarea teh­nologiilor moderne, cum ar fi inseminările intra­ute­rine sau fertilizarea in vitro, Sovata era, practic, sin­gurul centru de tratament natural al infertilităţii din Europa.

La un hotel renumit din Sovata, cuplurile beneficiază de tratamente miraculoase, iar după 5-15 zile de tratament se pot întâmpla mult-aşteptatele minuni, femeile chiar rămân însărcinate.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate