Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legenda lui Stull. Casa Diavolului pe Pământ

in Articole/Curiozitati

Se spune că iadul are 7 porți pe Pământ, iar despre Stull că ar fi casa pe care și-a construit-o diavolul printre oameni. Stull este un sătuc din Kansas, SUA, care se numea la origini Deer Creek unde trăiau doar șase famlii de coloniști din secolul al 19 lea. Aceștia, conduși de credința în Dumenezeu au construit o Biserică din piatră și bineînțeles au amenajat și un cimitir. În pace și armonie, satul și-a mărit populația și economia, ajungând să deschidă un oficiu poștal cu un unic angajat, Sylvester Stull. Acesta se implică foarte mult în dezvoltarea locului, a schimbat denumirea satului după numele său și a încercat demararea unui plan de construcție de cale ferată și a unei bănci locale.

Liniștea satului a fost ruptă în anii 90, moment în care au murit două persoane în împrejurări suspecte. Un bărbat și-a incendiat recolta și odată cu ea și pe fiul său deși nu asta intenționa, iar cel de-al doilea caz este al unui tânăr dat dispărut după ce a participat la o slujbă în Biserică, găsit după un timp, spânzurat de un copac. Biserica a fost vandalizată și deși avea acoperișul ars în totalitate, când ploua nicio picătură nu pătrundea în interior. Legenda spune că ruinele Bisericii sunt de fapt casa diavolului, care a ales locul din pricina prefixului 666 și pentru a fi aproape de mormântul fiului său, care ar fi înmormântat acolo. În fiecare an, de Halloween, iadul se deschide, iar Satan își vizitează fiul.

Astăzi cimitirul din Stull și terenurile din jur sunt proprietate privată, intrarea în cimitir fiind interzisă. Șeriful păzește locul, iar încălcarea proprietății este pedepsită cu o amendă de 1000 de dolari sau condamnarea la 6 luni de închisoare. Această măsură drastică a fost luată pentru a opri venirea în număr mare a sataniștilor și a vânătorilor de fantome, care asaltau cimitirul. Potrivit unei relatări a ziarului american Time, Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1995 , în drumul spre o Biserică din Colorado, a ordonat ca avionul său să ocolească Kansas. Suveranul Pontif și-a motivat decizia, spunând ca nu dorește să zboare deasupra unui „pământ blestemat”.

Legenda spune că în fiecare noapte de Halloween, la 12 noaptea fix, se deschid porțile iadului, iar diavolul intră în lumea noastră, acesta fiind singurul moment în care este anunțată prezența lui. În restul anului, cimitirul este populat de vârcolaci și spiritele vrăjitoarelor care fac ritualuri închinate lui Satan.
Ceea ce face totul sa pară tot mai straniu este faptul că proprietarii locului controversat din Stull nu au făcut niciodată declarații cu privire la „moștenirea diabolică”, pe care o administrează și nici nu a permis nimănui sa investigheze de aproape fenomenul. Zvonurile spun că aceștia au făcut un pact cu diavolul.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate