Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Licee cu promovabilitate 0%-desfiinţate, elevi de nota 10 -premiaţi cu bani

in Evenimente

Anunţuri importante pentru liceeni făcute astăzi de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Conform unui interviu pentru RomâniaTv, ministrul a anunţat câteva decizii pe care ministerul şi Guvernul vrea să le ia în urma examenelor de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale.

Prima decizie vizează liceele din ţară unde niciun elev nu a reuşit să treacă examenul maturităţii. La examenul de Bacalaureat 2015, 55 de licee au avut promovabilitate de 0%. „Până acum, Ministerul Educaţiei a decis diminuarea numărului de clase la liceele care au avut rezultate slabe. Luăm în considerare pe viitor desfiinţarea lor”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Dintre aceste licee unde niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat, 8 sunt licee private.

O altă decizie pe care Ministrul Educaţiei o va propune săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern vizează elevii de excepţie care au reuşit să ia nota 10. Sorin Câmpeanu a declarat că a discutat deja cu primul ministru, Victor Ponta acordarea unor premii în bani elevilor cu nota 10 la examene. Este vorba despre 81 de elevi care au obţinut, în urma rezolvării contestaţiilor, media 10 la examenul de Bacalaureat. Ei vor primi câte 3.000 de lei de la statul român.

Sunt luate în considerare şi premii pentru elevii de nota 10 la Evaluarea Naţională. Astfel, 456 de astfel de elevi vor primi câte 1.000 de lei.

La sesiunea iunie — iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 168.945 de candidaţi, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeaşi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educației. La examenul de Bacalaureat din acest an, s-au înscris 25.000 de elevi din promoţiile anterioare. Dintre aceştia, doar 6.000 au promovat Bac-ul. Rata de promovabilitate de anul acesta a atins valoarea de 67,9%.

Candidaţii înscrişi pentru a participa la această sesiune a bacalaureatului au absolvit liceul la forma de învăţământ de zi – 163.462, de seral – 2.943 şi cu frecvenţă redusă – 2.540.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate