Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lider ISIS ucis într-un raid american

in Evenimente/Extern/Stiri online

Pentagonul a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că unul dintre liderii grupării teroriste SI a fost ucis în timpul unui raid american în Siria. Haji Iman, cunoscut și sub numele de Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli, era considerat, de către experții în combaterea terorismului, ca fiind „numărul doi” în ierarhia conducerii jihadiste.
Eliminăm sistematic cercul liderilor ISIS, iar armata americană a ucis mai mulţi terorişti-cheie ai ISIS săptămâna aceasta, printre care, credem, Haji Imam, care era unul dintre principalii şefi, acţionând ca ministru de finanţe şi responsabil cu mai multe comploturi externe”, a declarat secretarul american al apărării, Ashton Carter.

Informațiile au fost confirmate și de către Comandantul Statului Major Josephe Dunford, care a ținut să avertizeze că lupta împotriva terorismului continuă, și în niciun caz, SUA este pe punctul a învinge definitiv ISIS.

Moartea liderului jihadist, Haji Iman, a mai fost anunțată anul trecut, însă în niciun moment nu a fost confirmată de către autorități. Specialiștii spun că este foarte dificil de stabilit identitatea teroristului, dat fiind faptul că acesta folosea 12 identități false. Ca soluție, anul trecut, Departamentul de Stat american a oferit o recompensă în valoare de șapte milioane de dolari în schimbul unor informații despre Mustafa al-Qaduli.

Jihadistul este originar din Mosul, Irak, nu i se cunoaște anul nașterii, dar se speculează că a fost profesor de fizică și unul dintre protejații fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate