Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Limba rusă INTERZISA de Curtea Constitutionala în Moldova: este anticonstituțională

in Extern

O zi importantă pentru moldoveni. În sfârșit aceștia vor putea cere o pâine la magazin în limba română și nu li se va răspunde în rusă. Curtea Constituțională a decis că vorbirea limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova este un act anticonstituțional.

”Reieșind din faptul că Parlamentul a declarat în 1991 Rusia stat agresor pentru că ne-a atacat și ne-a ocupat Transnistria, decizia Curții Constituționale este fără echivoc, tranșantă și unilaterală: discuțiile în limba rusă sunt considerate atentate la siguranța națională și se interzic.

Pentru că suntem oameni, nu ruși, le dăm voie alolingvilor să învețe în 2 luni o limbă omenească, normală, de exemplu româna, engleza, dar nu hămăiala lor. Cine nu se va conforma risca amenzi drastice”, a declarat președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Potrivit prevederilor constituționale, amenda pentru vorbitul limbii ruse este de 1000 de lei românești. Amenda se dă o singură dată pe zi. Ministrul Educației a anunțat că a pregătit clasele pentru învățarea intensive a limbii române. Doritorii se pot înscrie pe site-ul ministerului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate